Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αθανασίου: Καμία προνομιακή μεταχείριση σε προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Αθανασίου: Καμία προνομιακή μεταχείριση σε προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβίβασε έγγραφο στη Βουλή με το οποίοι διευκρινίζει ότι οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν καμία προνομιακή μεταχείριση.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

Η κ. Γιαννακάκη είχε επικαλεστεί ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Γυναικείων Φυλακών καταγγέλλοντας ειδική μεταχείριση των προφυλακισμένων βουλευτών, αλλά και «κατά συρροή ρατσιστική και χυδαία συμπεριφορά σε βάρος τους από τους νεοναζί βουλευτές, οι οποίοι απαιτούν να τους σερβίρουν το φαγητό μόνο Ελληνίδες κρατούμενες και όχι αλλοδαπές».

Ο κ. Αθανασίου επισημαίνει ότι έχεις τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης του Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις οποίες, «στη διανομή του γεύματος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, απασχολούνται μόνο αλλοδαπές κρατούμενες».

Σχετικά με την καταγγελία ότι «δρομολογείται στοίβαξη εκατό και πλέον γυναικών κρατουμένων σε έναν μόνο όροφο, αν και σε άλλον όροφο θα διαμένουν με την άνεσή τους οι 6 νεοναζί προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ» ο υπουργός εξηγεί ότι, «το υπουργείο έχει προχωρήσει στην υλοποίηση μιας δέσμης συντονισμένων παρεμβάσεων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης αλλά και εργασίας για το σωφρονιστικό προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων εντάχθηκε και η κατασκευή μιας νέας πτέρυγας στον 1ο όροφο του Αυτοτελούς Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού.

Πρόκειται για μια καινούργια κατασκευή που αποτελείται από 14 θαλάμους και ο αριθμός των κρατουμένων γυναικών σε αυτή την πτέρυγα θα είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές που ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Σε κάθε θάλαμο υπάρχουν δύο χώροι υγιεινής που ο καθένας περιλαμβάνει τουαλέτα, νιπτήρα και ντους ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή να εκπονηθεί μελέτη για τη μετατροπή ενός χώρου υγιεινής, προς εξυπηρέτηση κρατουμένων με τυχόν κινητικά προβλήματα. Εξάλλου η Θέμις Κατασκευαστική έχει αναλάβει και την κατασκευή προαυλίου για την κατά το δυνατόν μη οπτική επαφή των κρατουμένων στον 1ο όροφο γυναικών και των προαυλιζόμενων στο ισόγειο ανδρών.

Οι υποδομές της νέας πτέρυγας του Αυτοτελούς Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, που θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά, ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του άρθρου 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...