Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνος Ιωαννίδης: Η Τουρκία αποσκοπεί σε προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου

Πάνος Ιωαννίδης: Η Τουρκία αποσκοπεί σε προσάρτηση ολόκληρης της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οδυνηρή» είναι η εκτίμηση του γνωστού βιομήχανου από την Κύπρο, Πάνου Ιωαννίδη, για τη νέα πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας, συμμετέχοντας σε ανοιχτή τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η AHEPA (AHEPA HJ – 10 PERICLES), υποστήριξε με έμφαση ότι, τόσο ο πρόεδρος και η κυβέρνηση Κύπρου όσο και πρωθυπουργός και κυβέρνηση της Ελλάδος, ενώ γνωρίζουν ότι «οποιαδήποτε κατάληξη της πενταμερούς θα είναι επιβλαβής έως καταστροφική για το Κυπριακό κράτος και τον κυπριακό λαό, συνεχίζουν να περιφρονούν τη βροντερή ετυμηγορία του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου του 2004 και αποδέχονται την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα επικαλούμενοι δήθεν σταθερή προσήλωση για ειρηνική διευθέτηση, έχοντας απέναντί τους ποιον;, τους Τούρκους, δηλαδή, την πλέον αναξιόπιστη φάρα της οικουμένης».

Ο κ. Ιωαννίδης κατήγγειλε «κυβέρνηση και συγκεκριμένες κομματικές ηγεσίες» στην Κύπρο ότι «παραπλανούν τον κόσμο με μυθεύματα περί δήθεν προσδοκιών ευόδωσης των προσδοκιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

»Μιλούν για την αναγκαιότητα, λέει, εξίσωσης του 18% των Οθωμανών με το 82% των Ελλήνων και μετέρχονται κάθε μέσο αποπροσανατολισμού, εκφυλισμού του φρονήματος και άλωσης της λαϊκής βούλησης με κύριο μέλημα τον ψυχολογικό εξαναγκασμό του λαού, να παραδεχθεί ο λαός ότι λανθασμένα διέσωσε το κράτος με το όχι του δημοψηφίσματος και ότι τώρα πρέπει να αποδεχθεί η Κύπρος να γίνει Τουρκία».

«Σε αυτή την καταστροφική πορεία», προσθέτει, «η κυβέρνηση της Λευκωσίας συμπαρασύρει δήθεν για συμπαράσταση και την κυβέρνηση των Αθηνών με ορατές τις ολέθριες συνέπειες για ολόκληρο τον Ελληνισμό πλέον».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι, «με δεδομένο ότι ο υπέρτατος νόμος των Ηνωμένων Εθνών είναι ο καταστατικός χάρτης, του οποίου οι πρόνοιες δεσμεύουν ισότιμα όλα τα κράτη μέλη του και βεβαίως τα όργανα και τους λειτουργούς του, προσωπικά πιστεύω και το έχω καταγγείλει και δημόσια η αλήθεια ότι, τόσο η πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα για συμμετοχή σε αυτή την πενταμερή διάσκεψη όσο και η αποδοχή της από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος έγιναν στο πλαίσιο πολύμορφης παρανομίας» και εξήγησε τι εννοεί:

«Ο Γενικός Γραμματέας παραβλέπει το γεγονός ότι η Συνθήκη Εγγυήσεως του 1960, που καθόριζε την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Τουρκία ως εγγυήτριες της νεοσύστατης τότε Κυπριακής Δημοκρατίας αυτοακυρώθηκε το 1963, όταν οι δύο από τους τρεις εγγυητές, η Αγγλία και η Τουρκία, συνωμότησαν και αποπειράθηκαν ενόπλως και αιματηρά να καταλύσουν το κράτος του οποίου είχαν εγγυηθεί την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα.

»Και ότι έκτοτε για 60 συναπτά χρόνια συνεχώς συνωμοτούν οι δύο πρώην εγγυήτριες δυνάμεις με σταθερό στόχο την κατάλυση του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Αυτά ο Γενικός Γραμματέας τα παραβλέπει και αφενός ανέχεται η Τουρκία να διαλαλεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα δηλαδή πέθανε και θάφτηκε και αφετέρου αποδέχεται ο Γενικός Γραμματέας η Βρετανία να υπαγορεύει την εκάστοτε συμπεριφορά ολόκληρου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Επιπλέον και είναι το χειρότερο, ο Γενικός Γραμματέας καλεί τις αυτοκαταργηθείσες εγγυήτριες δυνάμεις να αποφασίσουν στην πενταμερή για την τύχη της Κύπρου, ερήμην του ενδιαφερομένου κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

»Και με όλα αυτά δεν ενοχλούνται ούτε ο Γενικός Γραμματέας, ούτε η Κύπρος, ούτε η Ελλάδα.

»Η δε Ελλάδα αποδέχεται τον τίτλο του ανύπαρκτου εγγυητή και θα συμμετέχει στην πενταμερή».

«Ο Γενικός Γραμματέας», συνέχισε ο κ. Ιωαννίδης, «αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία ωσάν να πρόκειται για δύο κοινότητες, που σύντομα θα είναι δύο κράτη και ήδη έχουν δύο ισότιμους ηγέτες.

»Ο εκλεγμένος Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβαθμίζεται σε κοινοτάρχη των Ελλήνων και εξισούται με τον κοινοτάρχη των Οθωμανών, ο Γενικός Γραμματέας τους προσφωνεί και τους δύο “εξοχώτατους” και αυτοί οι δύο μαζί με τους τρεις ανύπαρκτους εγγυητές, Βρετανία, Τουρκία, Ελλάδα, συμπληρώνουν την πενταμερή του Γενικού Γραμματέα.

»Με αυτή τη συμπεριφορά, λυπούμαι που θα το πω, ο Γενικός Γραμματέας παραβιάζει ο ίδιος την πρώτη αρχή του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η οποία χωρίς περιστροφές ορίζει ότι, ο οργανισμός βασίζεται επί της αρχής της κυριάρχου ισότητας όλων των μελών του.

»Δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας υποβαθμίζει από μόνος του και χωρίς αντιρρήσεις από Ελλάδα και Κύπρο το Κυπριακό Ζήτημα από παράνομη εισβολή και κατοχή σε δικοινοτική διαφορά.

»Δίδει άφεση εγκλημάτων στην Τουρκία και αναγνωρίζει ως ισότιμο το παράνομο ψευδοκράτος.

»Και η Ελλάδα και η Κύπρος αποδέχονται να παρευρίσκονται σε αυτό το τσίρκο κατά μεσής μάλιστα της Αγίας Εβδομάδας, μεγάλη Τρίτη μέχρι μεγάλη Πέμπτη».

Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι, «η πενταμερής συγκαλείται από τον Γενικό Γραμματέα στη βάση των τουρκικών αξιώσεων περί συνομοσπονδίας δύο κρατών ή διζωνικής δικοινοτικής συνομοσπονδίας δύο κρατών που και τα δύο κράτη καταλήγουν σε κατάργηση του κυρίαρχου ευρωπαϊκού Κυπριακού κράτους.

»Δηλαδή, η πρόσκληση παραβιάζει σωρεία κατά επανάληψη επιβεβαιωμένων ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία απαιτούν αποχώρηση των παράνομων στρατευμάτων, αποχώρηση των παράνομων εποίκων, διακρίβωση των συνθηκών και της τύχης των εξαφανισθέντων προσώπων, ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις εστίες και περιουσίες τους, κατάργηση του παράνομου τουρκικού ψευδοκράτους και πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Αυτά που λέω είναι μέσα από τα ψηφίσματα. Τα ίδια ισχύουν και για τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ιωαννίδης προέβλεψε ότι η Τουρκία αποσκοπεί σε προσάρτηση όλης της Κύπρου στην επικράτειά της, το οποίο θα επιτύχει με περαιτέρω εποικισμούς, δηλαδή δημογραφική αλλοίωση, που θα καταστήσει τους Τούρκους πλειονότητα στην Κύπρο και ότι αυτή η πενταμερής εξυπηρετεί αυτούς τους σχεδιασμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...