Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης στο Club of Venice: Οι κρίσεις παρουσιάζουν την ευκαιρία δημιουργίας μίας ανοικτής Διακυβέρνησης

Χρυσουλάκης στο Club of Venice: Οι κρίσεις παρουσιάζουν την ευκαιρία δημιουργίας μίας ανοικτής Διακυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, μίλησε (18/3/2021) στο διαδικτυακό workshop που συνδιοργάνωσε το Club of Venice με το the Open Governance Network for Europe, σε συνεργασία με το Democratic Society, Herbert Simon Society, Open Government Partnership και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Το εν λόγω Workshop με θέμα «Communication and Open Governance in a Time of Crisis» συγκέντρωσε πολλές προσωπικότητες από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με σκοπό να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης της επικοινωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών κατά την περίοδο σημαντικών κρίσεων, όπως η πανδημία Covid-19 ή η κλιματική αλλαγή.

Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Club of Venice και εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως όλες οι άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις από την πανδημία COVID-19.

Αυτές οι νέες προκλήσεις ζητούν από τις κυβερνήσεις να είναι ανοικτές στους πολίτες.

Μια ανοικτή Διακυβέρνηση σημαίνει διαφάνεια διαδικασιών, πληρότητα πληροφοριών, έγκαιρη παροχή πληροφοριών και ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι σε πολλές χώρες, παρέχονται πληροφορίες στους πολίτες ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας.

Με την ευκαιρία, παρουσίασε την επίσημη πύλη που ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημιούργησε για τον COVID-19 (https://eody.gov.gr), όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν κεντρικές, αξιόπιστες και ενημερωμένες πληροφορίες σε καθημερινή βάση.

Επίσης, αναφέρθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο πληροφόρησης για τα μέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για την πανδημία COVID-19 (https://covid19.gov.gr/), ενημερώνοντας τους πολίτες για τα ισχύοντα μέτρα ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Η κρίση –σημείωσε ο κ. Χρυσουλάκης– παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο που κατανοούμε τη Διακυβέρνηση.

Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και κρίσεων παρουσιάζουν μια ευκαιρία: τη δημιουργία μιας ανοικτής Διακυβέρνησης, προκειμένου να εφαρμοστούν καινοτόμες και συμμετοχικές δημόσιες πολιτικές, πολιτικές ανοικτές στους πολίτες, πολιτικές για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Club of Venice είναι ένα Forum στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, εμπειρογνώμονες και υψηλόβαθμα στελέχη από το χώρο της Επικοινωνίας και της Δημόσιας Διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Στην Αλβανία νεο-οθωμανοί εθνοϊσλαμιστές διαδίδουν φαντασιοπληξίες και «φλερτάρουν» με τις συνέπειες

Η απάντηση του ΥΠΕΞ στη Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται»

Οργή Κίνας για τις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά – Τι λέει το ελληνικό υπ. Εξωτερικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...