ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για 25η Μαρτίου: «Γερμανοί φιλέλληνες στήριξαν τον ελληνικό αγώνα ανεξαρτησίας»

Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για 25η Μαρτίου: «Γερμανοί φιλέλληνες στήριξαν τον ελληνικό αγώνα ανεξαρτησίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα συγχαρητήριά του για την Εθνική Εορτή της Ελλάδας και για την σημερινή 200ή Επέτειο από την έναρξη της Επανάστασης, εξέφρασε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, με μήνυμά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Με αφορμή την Εθνική Εορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ειδική επέτειο την οποία γιορτάζετε φέτος, αποστέλλω σε εσάς και σε όλους τους πολίτες της χώρας σας, εκ μέρους και των συμπατριωτών μου, τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια.

»Διακόσια χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης και της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους σηματοδοτούν ταυτόχρονα και τους μακροχρόνιους, στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών μας.

»Την εποχή του 1820 Γερμανοί φιλέλληνες στήριξαν τον ελληνικό αγώνα ανεξαρτησίας.

»Στα χρόνια του εκ Βαυαρίας Βασιλέως Όθωνος της Ελλάδος δημιουργήθηκαν πολύπλευροι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, οι οποίοι λειτουργούν μέχρι σήμερα – ιδιαίτερα στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και την επιστήμη.

»Κοιτάζουμε πίσω σε μία μακροχρόνια και στενή εταιρική σχέση, χωρίς με αυτό να ξεχνάμε τα σκοτεινά κεφάλαια του γερμανικού παρελθόντος στην Ελλάδα.

»Πριν από 70 χρόνια επαναλάβαμε τις διμερείς διπλωματικές μας σχέσεις και με χαροποιεί το γεγονός ότι με το Γερμανο-ελληνικό Ίδρυμα Νεολαίας, θα ξεκινήσει τη δράση του ένα σημαντικό, προσανατολισμένο στο μέλλον έργο και θα φέρει – όταν το επιτρέψει η πανδημία – ακόμη πιο κοντά τις νεολαίες των δύο χωρών μας.

»Ειδικά ενόψει των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε από κοινού στην Ευρώπη, είναι προσωπική μου επιθυμία οι δύο λαοί μας να παραμείνουν και στο μέλλον στενά συνδεδεμένοι και με φιλία, μέσω εντατικής ανταλλαγής στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία», αναφέρει ο Πρόεδρος Σταϊνμάιερ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Γερμανία-δημοσκόπηση: Παραίτηση Μερτς ζητά το 55% των πολιτών – Πρώτη η ακροδεξιά AfD

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...