Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάριος Κάτσης: «Η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αυταρχικά καθεστώτα»

Μάριος Κάτσης: «Η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αυταρχικά καθεστώτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μάριος Κάτσης, στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά, που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως «το ελληνικό Κοινοβούλιο σύρεται για δεύτερη φορά από το 2019, να συζητήσει μια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

»Στην πρώτη, προσπαθήσατε να συγκαλύψετε ένα διεθνώς αποδεδειγμένο σκάνδαλο, αυτό της Novartis, και να το παρουσιάσετε ως σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, και σήμερα στήνετε μια προανακριτική με βάση μια μηνυτήρια αναφορά του κ. Καλογρίτσα, που ούτε και ο ίδιος γνωρίζει για ποιο πράγμα ακριβώς κατηγορεί τον Νίκο Παππά, με τις τόσες γελοίες αντιφάσεις του».

Αναφερόμενος στο τι θέλει να πετύχει η κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία, μέσα από αυτή την βρώμικη στοχοποίηση των πολιτικών της αντιπάλων, ο Μάριος Κάτσης τόνισε ότι «θέλετε εναγωνίως να αλλάξετε την ατζέντα, για να κρύψετε την απίστευτη αποτυχία σας στη διαχείριση της πανδημίας με τους 8.000 νεκρούς, τη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία της χώρας, αλλά και για να συντηρήσετε το αντι-Σύριζα μέτωπο, που πλέον όμως δεν πουλάει.

»Λειτουργήσατε και λειτουργείτε, και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση, κατά παραγγελία των καναλαρχών, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτοί σας έφεραν στην εξουσία, και αν σας ασκήσουν το 1/10 της κριτικής που ασκούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσετε την επόμενη μέρα.

»Αυτό το τρίγωνο της διαπλοκής, ΜΜΕ, Τράπεζες και πολιτικό σύστημα δεν συγχώρεσε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθεια να κοπεί το νήμα της αλληλοϋποστήριξης των κορυφών του.

»Δεν συγχώρεσε ποτέ το νόμο για την αδειοδότηση των καναλιών που φέραμε, και οποίος ισχύει ακόμα και σήμερα».

Σχετικά «με τα δωράκια της κυβέρνησης στους καναλάρχες», ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε ότι:

«Μειώσατε τον απαιτούμενο αριθμό των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια από τους 400 του ν.4339/2015, στους 340, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις και μειώσεις.

»Ξεσηκώσατε έτσι μεγάλες απεργίες τα περασμένα Χριστούγεννα, όπου οι εργαζόμενοι ουσιαστικά υπερασπίστηκαν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

»Δώσατε αδιαφανώς χρήμα χωρίς κριτήρια σε όποιους θέλατε, όσα θέλατε, ώστε να ελέγξετε την ενημέρωση.

»Με λίστες Πέτσα, με καμπάνες για τον εμβολιασμό, και για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και με το χάρισμα στα κανάλια της δόσης του 2020 για τις άδειες, μοιράσατε 77,5 εκ ευρώ ζεστό χρήμα στα ΜΜΕ.

»Αποτέλεσμα; Ένα δυστοπικό πεδίο στην ενημέρωση όπου η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τα αυταρχικά καθεστώτα.

»Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, έρχεστε σήμερα και μας λέτε ότι εμείς, που επιβάλαμε τη νομιμότητα και τους βάλαμε να πληρώσουν για πρώτη φορά από το ’89, είμαστε διεφθαρμένοι και θέλαμε να ελέγξουμε την ενημέρωση, ενώ εσείς που αποδεδειγμένα τους πάτε κάθε μήνα ταμείο και τους χαρίζετε πληρωμές, το κάνετε υπέρ της πολυφωνίας, της ανεξαρτησίας και είστε οι δημοκράτες και οι θεσμικοί».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Μάριος Κάτσης έθεσε σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη σύσταση της προανακριτικής, «για τι ακριβώς μας κατηγορείτε;

»Ότι ΘΑ έπαιρνε άδεια ο Καλογρίτσας ενώ ο δικός μας νόμος με τις προβλέψεις του τον πέταξε εκτός από τον διαγωνισμό επειδή δεν έφερε τα χρήματα της εγγυητικής;

»Το Δημόσιο με το νόμο μας εισέπραξε χρήματα, δεν έχασε.

»Που είναι η απιστία; Με τι στοιχεία μας κατηγορείτε;

»Με τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα που είχε συνέταιρο τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Θεοδωρικάκο, και δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο;

»Από πότε η ΝΔ θεωρεί τον Καλογρίτσα αξιόπιστο πρόσωπο, όταν μόλις πρόσφατα τον αποκαλούσε απατεώνα και αποτυχημένο;

»Μάλλον από όταν ξεκίνησε να του δίνει έργα 18,2εκ. ευρώ από την Αττικό Μετρό στο Ελληνικό, μια ημέρα πριν ζητήσετε την προανακριτική».

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας πως, «είναι σα να ερευνάμε μια υπόθεση δολοφονίας όταν δεν υπάρχει πτώμα, όταν δεν υπάρχει όπλο, δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά με κατηγορίες εναντίον κάποιου, ότι του πέρασε από το μυαλό να κάνει το φονικό.

»Η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει από τον ζόφο που υπάρχει στην κοινωνία και συμπεριφέρεται ως γιουσουφάκι των καναλαρχών.

»Τα πραγματικά σκάνδαλα που παράγετε καθημερινά, θα εξεταστούν από την επόμενη Βουλή, να είστε σίγουροι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...