Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Χαρίτσης: Ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT της Θεσσαλίας.

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση πρόσθεσε: «αντί να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ, που δημιούργησε συνθήκες οικονομικής ευρωστίας και παράδωσε για πρώτη φορά ταμειακό απόθεμα, η κυβέρνηση ας μας απαντήσει ποιο είναι το κόστος της ανεργίας, της καθίζησης της ελληνικής οικονομίας και της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας, όπου μας οδηγεί με την δική της πολιτική».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την βιώσιμη επανεκκίνηση απαντά σε τρία κρίσιμα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας σήμερα: το ιδιωτικό χρέος της κρίσης, την ρευστότητας των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων και «την προστασία της περιουσίας επιχειρήσεων και νοικοκυριών απέναντι στην λαίλαπα που έρχεται με την εφαρμογή του αντικοινωνικού πτωχευτικού δικαίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σημείωσε ακόμη ότι «διαμορφώσαμε τις προτάσεις μας σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας, ακριβώς γιατί θέλαμε να απαντήσουμε στις δικές τους ανάγκες, γι αυτό και αντιμετωπίστηκαν πολύ θετικά τόσο από τους τους παραγωγικούς φορείς όσο και από εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας».

Ο κ. Χαρίτσης περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την πραγματικότητα στο πεδίο της οικονομίας «με 4 στις 10 επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν το φάσμα του άμεσου λουκέτου και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους να απειλούνται με απόλυση με τη λήξη τους καθεστώτος αναστολής των συμβάσεων εργασίας».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί με λογικές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...