Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Φλώρος: Ελληνογαλλικός πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο

Στρατηγός Φλώρος: Ελληνογαλλικός πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του στρατηγό Φρανσουά Λεκουάντρ είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και οι επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Γαλλία σε αυτή ως πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης.

Όπως ανακοινώθηκε, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις στενές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μέσα από ένα ευρύ πλέγμα συνεκπαιδεύσεων, επιχειρήσεων και συνεργασιών.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα καθώς και με την εξέλιξη των διαδικασιών πρόσκτησης των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η αναγκαιότητα της ελλαδικής στρατιωτικής παρουσία στην Κύπρο «θα αξιολογείται διαρκώς επί τη βάσει των συνθηκών»

Νίκος Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Επιβεβαιώνουμε το χρέος όλων των Ελλήνων, τη διασφάλιση της ύπαρξής μας ως ανεξάρτητης ελεύθερης δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας»

Νίκος Δένδιας μετά το ΚΥΣΕΑ: Το πρώτο F-35 στην Ελλάδα το 2028 – Τα F-16 Block 50 αναβαθμίζονται σε F-16 Viper – 4 φρεγάτες MEKO εκσυγχρονίζονται και πολλά άλλα

Νίκος Δένδιας: Οι Εθνικές Επέτειοι αποδεικνύουν απολύτως τη Θουκυδίδεια αντίληψη περί της ισχύος ως απαραίτητου κανόνα επιβίωσης

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου: Η Έξοδος «σύμβολο ελευθερίας, αυταπάρνησης και εθνικής αξιοπρέπειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...