Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κήποι στην Μπολόνια πήραν τα ονόματα του Γιώργου Σεφέρη και του Διονυσίου Σολωμού

Κήποι στην Μπολόνια πήραν τα ονόματα του Γιώργου Σεφέρη και του Διονυσίου Σολωμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα ονόματα των ποιητών μας Γιώργου Σεφέρη και Διονυσίου Σολωμού πήραν σήμερα δύο κήποι της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε της ιταλικής πόλης Μπολόνια, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά από ελληνικής πλευράς ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος της Μπολόνια, Βιρτζίνιο Μερόλα, ο Πρόεδρος της περιοχής Σαν ΝτονάτοΣαν Βιτάλε, Δρ. Σιμόνε Μπορσάρι και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Εμίλια – Ρομάνα, Έλενα Μέτσιου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε αρχικά ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προβάλλει και στηρίζει δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών μας σχέσεων με άλλες χώρες, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την Ιταλία.

Η Ελλάδα και η Ιταλία, τόνισε, διατηρούν μακραίωνες σχέσεις πολιτιστικής αλληλεπίδρασης που είναι καλά εδραιωμένες με αμοιβαίες ανταλλαγές πολιτισμικών αγαθών και αυθεντικά βιώματα διακρατικής φιλίας και πολιτιστικής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η φίλη πόλη της Μπολόνια και ο εκλεκτός της Δήμαρχος, αποφάσισε, δύο κήποι της να πάρουν το όνομά τους από δύο Έλληνες πολίτες του πνεύματος.

Από τη μία τον διεθνώς αναγνωρισμένο και νομπελίστα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη και από την άλλη τον ποιητή που οραματίστηκε τον Ύμνο στην Ελευθερία υπό την επίδραση της ιταλικής κουλτούρας, τον Διονύσιο Σολωμό.

Στο εξής οι δύο κήποι στην περιοχή Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε του Δήμου της Μπολόνια θα αποτελέσουν δύο τόπους νοητής σύνδεσης και συνάντησης μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Χρυσουλάκης συνεχάρη την Ελληνική Κοινότητα Εμίλια – Ρομάνα για τη συμβολή της στην εν λόγω πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για την τιμητική αυτή αναγνώριση, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή τελετή ονοματοδοσίας αποτελεί παράδειγμα προώθησης του πνεύματος φιλίας και πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...