Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας και Ασκενάζι συζήτησαν «τις εξελίξεις στην περιοχή»

Δένδιας και Ασκενάζι συζήτησαν «τις εξελίξεις στην περιοχή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με τον ομόλογό του, του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε πρώτα με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων κι ακολουθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό των Παλαιστινίων.

«Συναντήθηκα με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ G.Ashkenazi, με τον οποίο συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην περιοχή», έγραψε σε λακωνική ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Μετά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ και τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, ο Νίκος Δένδιας έχει συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Ιμπραήμ Στάγεχ, και όχι με τον υπουργό Εξωτερικών Ριάντ Αλ Μάλικι, όπως αρχικά ανακοινώθηκε, λόγω έκτακτης αλλαγής του προγράμματος του τελευταίου.

Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας που επισκέπτεται την περιοχή μετά τη νέα έξαρση της πολεμικής βίας.

«Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή», ανακοίνωσαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών παρουσιάζοντας το πλαίσιο της επίσκεψης Δένδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...