Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μωραΐτης: Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο αν δεν αλλάξει η πολιτική

Μωραΐτης: Δεν θα ψηφίσω για Πρόεδρο αν δεν αλλάξει η πολιτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα «βόμβα» στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και του ΠΑΣΟΚ πυροδότησε ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η εκλογή προέδρου δεν μπορεί να αποτελέσει απλά σύμφωνο κυβερνητικής επιβίωσης και διάσωσης για κάποιους. Δεν μας αφορά η πολιτική επιβίωση κανενός. Μας αφορά αποκλειστικά η χώρα και η κοινωνία. Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι η παράταση της κυβερνητικής θητείας δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα. Δεν μπορεί η σταθερότητα να συμβαδίζει με την συνέχιση αυτής της πολιτικής» τόνισε ο κ. Μωραΐτης μιλώντας στο «Real.gr» και πρόσθεσε: «Και πάνω από όλα δεν μπορεί να στέλνεται ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι η διατήρηση στην εξουσία». Ταυτόχρονα ζητά από το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει μέσω συμφωνίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «ένα νέο πλαίσιο κυβερνητικής λειτουργίας, προγραμματικής συμφωνίας και πάνω απ’ όλα αλλαγής πολιτικής».

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να ξαναβρεί την πολιτική και ιδεολογική του ταυτότητα. Και αυτό δεν θα γίνει ούτε με δημόσιες σχέσεις ούτε με τακτικισμούς. Απαιτείται συγκροτημένο προοδευτικό σχέδιο, ατζέντα πραγματικών μεταρρυθμίσεων, νέα στρατηγική και ηγεσία» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Χαριλάου Τρικούπη με το ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «Γιάλτα της κεντροαριστεράς».

« Κάποιοι μπορεί να θέλουν να διαπραγματευτούν με όρους διάλυσης και να κάνουν την Γιάλτα της κεντροαριστεράς, παραδίδοντας τα απομεινάρια της από τώρα. Προσωπικά – και δεν είμαι ο μόνος – λέω ότι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την παράταξή μας. Χρειάζονται αλλαγές παντού, σε όλα τα επίπεδα τώρα. Μιλάω με πραγματική αγωνία και δεν σιωπώ ώστε να κερδίσω πολιτικό διαβατήριο για μια επόμενη μέρα όπου όλα θα έχουν διαλυθεί».

Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης απηύθυνε τα βέλη του στον πρωθυπουργό στον απόηχο της εκδήλωσης της Νέας Δημοκρατίας για τα 40 χρόνια του κόμματος στη Χαλκιδική.

«Η μόνη χειροβομβίδα που κρατούσε ο κ. Σαμαράς ήταν μια από αυτές που πετούσε συνεχώς μέχρι το 2011 ανατινάζοντας όποια απόπειρα συμπαράταξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση. Αν θέλαμε να μιλήσουμε με τέτοιους όρους το ΠΑΣΟΚ ήταν που παρέλαβε όχι απλά χειροβομβίδα, αλλά την πυρηνική βόμβα της χρεωκοπίας και του ελλείμματος στο 16% από τον συμμαχητή – όπως τον χαρακτήρισε – του κ. Σαμαρά, τον κ. Καραμανλή. Είναι πραγματικά η πλήρης αντιστροφή της ιστορίας να μιλά για στάση ευθύνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...