Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Βορίδης

Αλλαγές στις προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Βορίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη το σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο να λαμβάνει υπόψη τα ταλέντα των υποψηφίων, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης στην ομιλία του σε διήμερο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), προαναγγέλλοντας έτσι αλλαγές.

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης επισήμανε την ανάγκη να ανατραπεί η απαξιωτική εικόνα της κοινωνίας προς τους δημοσίους υπαλλήλους, εξαιτίας της οποίας ακόμα και ικανά διευθυντικά στελέχη ντρέπονται να πουν ότι εργάζονται στο Δημόσιο.

«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που έχουν όρεξη, αφοσίωση και ταλέντο να μπορούν να βρίσκουν την κατάλληλη θέση προκειμένου να αναδείξουν αυτό τους το ταλέντο», τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μηχανισμού προσλήψεων «που λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες, το ταλέντο, το όνειρο, το πάθος, το όραμα που έχει ο καθένας από αυτούς».

Αναφερόμενος στην ψηφιακή μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, επισήμανε ότι αυτό προϋποθέτει ταυτόχρονα και την ψηφιακή επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου ο δημόσιος τομέας να μη μείνει ουραγός στις σύγχρονες εξελίξεις και το ελληνικό Δημόσιο να μην αποτελέσει βαρίδι για τη συνολική πρόοδο της χώρας μας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης με τη Microsoft, η οποία στην πλήρη έκτασή της θα επιτύχει την ψηφιακή επιμόρφωση 10.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ντροπιαστικό» για τη χώρα μας να έχει τόσο χαμηλή κατάταξη παγκοσμίως στα ζητήματα της διαφθοράς και επισήμανε ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν οφείλει να είναι ένα κυνήγι μαγισσών ούτε πολιτική αντιδικία, αλλά μια σειρά από μεγάλες θεσμικές παρεμβάσεις.

Ως τέτοιες ανέφερε τον νόμο για το σύστημα εσωτερικού ελέγχου στο Δημόσιο και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων επιρροής (lobbying), που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο Ασημακοπούλου εγείρει ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...