Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κώστας Ζαχαριάδης: Διεθνής κρίση και ιδεοληψίες Μητσοτάκη βάζουν φωτιά στις τιμές

Κώστας Ζαχαριάδης: Διεθνής κρίση και ιδεοληψίες Μητσοτάκη βάζουν φωτιά στις τιμές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τις ανατιμήσεις-φωτιά σε βασικά προϊόντα και τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος καταλογίζει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης, επιρρίπτοντάς της ανικανότητα στην παρακολούθηση της αγοράς αλλά και ανοχή στην αισχροκέρδεια σε περίοδο διεθνούς κρίσης.

Ταυτόχρονα, ασκεί οξεία κριτική στον πρωθυπουργό για τον πρόσφατο ανασχηματισμό κατηγορώντας τον ότι «ψωνίζει στελέχη» από την ακροδεξιά αλλά και από το «σκραπατζίδικο μιας ιδεολογικά ανερμάτιστης εκδοχής της κεντροαριστεράς».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στο θέμα του εμβολιασμού χωρίς δεύτερες σκέψεις την ώρα που η κυβέρνηση κατασκευάζει εχθρούς ενώ διερωτάται γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το χαρτοφυλάκιο της Υγείας στον Θάνο Πλεύρη και όχι σε κάποιον ικανό γιατρό ή έμπειρο πολιτικό της ΝΔ.

Χαρακτηρίζει δε την κυβέρνηση «μακριά νυχτωμένη» στο θέμα της κλιματικής κρίσης και της Πολιτικής Προστασίας και θυμίζει ότι ο αείμνηστος Μιχάλης Παπαγιαννάκης προειδοποιούσε προ 20 χρόνων πως «στο μέλλον οι ειδήσεις θα αρχίζουν από τον καιρό».

«Η προστασία του καταναλωτή προφανώς και είναι απολύτως κυβερνητική ευθύνη και ως προς την πρόβλεψη και ως προς τον έλεγχο των τιμών.

»Δυστυχώς και στα δύο αυτά η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο ίσως επειδή ήθελε να τον χάσει για ευνόητους λόγους, ίσως επειδή λόγω ανικανότητας δεν μπορεί να παρακολουθήσει την αγορά.

»Ο κ. Χατζηδάκης, ο σούπερμαν όπως τον αποκαλούν οι συνεργάτες του, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2020 σε συνέδριο του Economist μας είπε ότι, “πάμε σε πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας για να πέσουν οι τιμές” ενώ είχε ήδη αυξήσει τα τιμολόγια 10% τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους.

»Η κυβέρνηση ανέχτηκε φαινόμενα αισχροκέρδειας και απορρύθμισης στην αγορά ηλεκτρισμού το μεγαλύτερο διάστημα του 2020 εν μέσω πανδημίας.

»Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι προμηθευτές και η ΔΕΗ να πωλούν, τον Απρίλιο του 2020, ακόμη και τέσσερις φορές ακριβότερα από την χοντρική τιμή ενέργειας, ενώ καμία (προηγούμενη) μείωση δεν ενσωματώθηκε ποτέ στους καταναλωτές.

»Έτσι, σήμερα η αύξηση της τιμής του ρεύματος αναμένεται να εκτοξευθεί 50% προκαλώντας μία ακόμη επιβάρυνση, μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία, στα νοικοκυριά και τις ήδη οικονομικά ευάλωτες μικρές επιχειρήσεις.

»Είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο θα αναρωτηθεί κανείς;

»Όχι φυσικά. Μαζί με την διεθνή κρίση ανακατεύονται οι χρόνιες παθογένειες της χώρας αλλά και οι ιδεοληψίες του κ. Μητσοτάκη.

»Στην Ελλάδα συμβαίνει πάντα όταν κυβερνά η δεξιά το “μάρμαρο” να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι και οι μεσαίοι.

»Δεν είναι μόνο το ρεύμα, είναι και οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, την ίδια στιγμή που ο κατώτατος μισθός το 2021 παραμένει αμετάβλητος ενώ το 2022 η αύξηση θα είναι μόλις 2%, δηλαδή 13 ευρώ το μήνα.

»Δυστυχώς, το πραγματικό εισόδημα μικραίνει και η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...