Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Economist: Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ

Economist: Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου,

«Δεν περνά εβδομάδα χωρίς νέες αποκαλύψεις στην Ελλάδα για διαφθορά στον δημόσιο τομέα. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του υπουργείου Εξωτερικών», αναφέρει ο Economist με άρθρο που τιτλοφορείται «Πολιτικό Ναρκοπέδιο» και ασχολείται με τις παράνομες χρηματοδοτήσει σε περίπου 600 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, κυρίως στα Βαλκάνια, την περίοδο 2000-2008.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» του υπουργείου Εξωτερικών στο οποίο συμμετείχαν ως μέλη ανώτατοι διεθνείς διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί.

Μετά από μια ανασκόπηση στο τι έγινε και πώς το κέντρο είχε καταφέρει να υποκλέψει 9 εκατομμύρια –δημόσια κονδύλια- καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Οι περισσότερες ΜΚΟ συστάθηκαν με την έγκριση του Γιώργου Παπανδρέου κάτω από την αιγίδα της Hellenic Aid. Μέρος του προγράμματος ήταν να ενισχυθούν οι δεσμοί με τις αναδυόμενες δημοκρατίες στα δυτικά Βαλκάνια. Η πλούσια -τότε- Ελλάδα έδωσε 600 εκατ. ευρώ σε πακέτα ανάπτυξης στους γείτονες της.

Περίπου 87 εκατ. ευρώ πήγαν σε ΜΚΟ την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός από το 2000 μέχρι το 2004, ενώ περίπου 30 εκατ. ευρώ δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί πού πήγαν», τονίζεται στο άρθρο.

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι εντός του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν «σκληροπυρηνικοί ακτιβιστές οι οποίοι ήταν υποστηρικτές των Σέρβων στο Γιουγκοσλαβικό.Ο πατέρας του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέας, ιδρυτής του κόμματος, παρείχε οικονομική και τεχνική υποστήριξη στο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Και συνεχίζει: «Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε αποστάσεις από τη φιλοσερβική φατρία στο εσωτερικό του κόμματος του, ενώ όταν έγινε πρωθυπουργός το 2009, διέταξε έρευνα για τις δραστηριότητες των ΜΚΟ. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο στενός του συνεργάτης Άλεξ Ρόντος αρνούνται ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο».

Το βρετανικό περιοδικό καταλήγει: «Το σκάνδαλο είναι ντροπιαστικό για τον Γιώργο Παπανδρέου και ενδεχομένως να αποκλείει την επιστροφή του στον πολιτικό στίβο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Γιώργος Παπανδρέου: Όταν συσπειρώνονται οι δημοκρατικοί νικάνε

Που θα ψηφίσουν η ΠτΔ και οι πολιτικοί αρχηγοί

Ό,τι πείτε κύριε Πρωθυπουργέ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...