Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οικουμενικό δίκτυο ομογενειακής νεολαίας οικοδομεί ο Χρυσουλάκης – Τι είπε με Ελληνοαυστραλούς φοιτητές

Οικουμενικό δίκτυο ομογενειακής νεολαίας οικοδομεί ο Χρυσουλάκης – Τι είπε με Ελληνοαυστραλούς φοιτητές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με πολύ ενθουσιασμό, με την παροχή συγκεκριμένων πληροφοριών που αφορούν την νέα γενιά των Ελλήνων Ομογενών και με φιλόδοξο στόχο τη δημιουργία ενός Δικτύου Επικοινωνίας των νεαρών Ομογενών από όλο τον κόσμο, ξεκίνησε η επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη με τους νέους της Διασποράς.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας πραγματοποιήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Ένωσης Ομογενών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας και με τη σημαντική συνδρομή των Προξενικών Αρχών του Perth.

Στη συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τους νέους Ομογενείς για τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, τόσο για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας (International Greek Language Day, staellinika.com., study in Greece) όσο και για τα νέα, αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ειδικότερα όσον αφορά τα αγγλόφωνα προγράμματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι βασικός στόχος είναι η προσέλκυση -πέραν των ξένων- και των νεαρών Ομογενών, κυρίως τρίτης ή τέταρτης γενιάς, που ενδεχομένως δεν μιλούν επαρκώς ελληνικά και οι οποίοι μέχρι πρόσφατα δεν είχαν για το λόγο αυτό, τη δυνατότητα να σπουδάσουν στον τόπο καταγωγής τους.

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ενισχύει το ρόλο της Ελληνικής Διασποράς και προανήγγειλε προγράμματα φιλοξενίας για το καλοκαίρι 2022, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους της Ομογένειας να επισκεφτούν τη χώρα καταγωγής τους και να γνωριστούν μεταξύ τους, διασφαλίζοντας έτσι την υλοποίηση ενός παγκόσμιου δικτύου επικοινωνίας για τη νέα γενιά Ελλήνων Ομογενών.

Από την πλευρά τους, οι ελληνικής καταγωγής φοιτητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην εν λόγω προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...