Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρυσουλάκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προσέγγιση της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς με την Ελλάδα

Ο Χρυσουλάκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προσέγγιση της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ τίμησε στη Θεσσαλονίκη τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, τον οποίο βράβευσε για την τεράστια προσφορά του στην προσέγγιση της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού, Γιάννης Ρεμεδιάκης, επαίνεσε την πολυσχιδή δράση και την αταλάντευτη προσπάθεια του κ. Χρυσουλάκη όχι μόνο για τη στήριξη της ομογένειας και των φορέων της ανά τον κόσμο, αλλά και για τη συσπείρωση και ουσιαστική προσέγγιση των μελών της.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της καλλιέργειας ισχυρών δεσμών φιλίας και, σε πρακτικό επίπεδο, μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων που ενώνουν εκπροσώπους ομογένειας από διάφορα πεδία και επαγγελματικούς χώρους.

Ο Γενικός Γραμματέας στην ευχαριστήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμά του ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και συγκεκριμένα στην ανάγκη να στηριχθεί και να αναδειχθεί το πλούσιο έργο και η ανεκτίμητη προσφορά των ομογενών μας στις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες έχουν ενσωματωθεί, αλλά και ως φορέων και γνήσιων εκφραστών της ελληνικής ταυτότητας και του ελληνικού πολιτισμού.

Η διασπορά μας, τόνισε, αποτελεί κόσμημα για την Ελλάδα και αξίζει, πέρα από εκφράσεις στήριξης, αρωγή κι έμπρακτη συνδρομή από την ελληνική πολιτεία σε κάθε της βήμα.

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας συνεχίζει ολοένα και πιο εντατικά τις δραστηριότητες της για στήριξη της συνεργασίας με την ομογένεια, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την προβολή των πάγιων ελληνικών θέσεων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, εκπρόσωποι των AHEPANS και άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...