Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Τεράστια εκδήλωση ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα από τον πρωθυπουργό της Ινδίας – Ο ρόλος Δένδια (βίντεο)

Τεράστια εκδήλωση ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα από τον πρωθυπουργό της Ινδίας – Ο ρόλος Δένδια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο κορυφαίο σημείο όλων των εποχών, με παγκόσμιο γεωπολιτικό αντίκτυπο, βρίσκονται οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ινδία.

Η χώρα μας, υπό τη διπλωματική ηγεσία του Νίκου Δένδια, υλοποιεί σταθερά και αποφασιστικά το «πλέγμα ισχύος» που εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο έως τις Ινδίες, περιλαμβάνοντας σε αυτή την ενιαία συμμαχική ζώνη συνανάπτυξης και συνεργασίας και τη Μέση Ανατολή με τους Ισραηλινούς και Άραβες συμμάχους μας.

Η Ελλάδα και σε αυτό το οικοδόμημα αποτελεί τη «συγκολλητική ουσία» μεταξύ των αρχαίων εθνών (Ancient Nations Alliance – ANA).

Οι Έλληνες και ο πολιτισμός μας αναγνωρίζονται ως η μόνη φίλια ιστορικά δύναμη σε όλη αυτή την απέραντη έκταση όπου ρίζωσε και μεγαλούργησε ο Ελληνιστικός κόσμος και η ανάμνησή του παραμένει ακόμα ζωντανή στις μνήμες των λαών.

Είναι η «ήπια ισχύς» αλλά και το «δαιμόνιο» των Ελλήνων που ξεπερνά έθνη, γλώσσες και θρησκείες και ενώνει τους ανθρώπους στον μεγάλο χάρτη.

«Αυτή η “αψίδα συμμαχιών” από την Ελλάδα έως την Ινδία, περιλαμβάνει εκτός από τη γεωστρατηγική και οικονομική συνεργασία, την προώθηση κοινών συμφερόντων (και) σε θέματα ασφαλείας, τη σταθεροποίηση της περιοχής από τις απειλές της εξτρεμιστικής τρομοκρατίας», έγραφε από τους πρώτους ο Σεθ Φράντζμαν τον Νοέμβριο του 2020.

Και βεβαίως εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με αυτόν τον μεγάλο χάρτη που δημιουργείται είναι οι Αμερικανοί, οι οποίοι κατανοούν απολύτως και προάγουν τον ελληνικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των «ελληνικών συνόρων της καρδιάς».

Είναι ο δυτικός πολιτισμός, που μόνο ως τέκνο του ελληνικού πολιτισμού, μπορεί να «στεριώσει» και να υλοποιήσει κάτι τόσο σπουδαίο.

Για αυτό και οι Έλληνες μπαίνουμε μπροστά και επιστρέφουμε σε χώρες που μας αγαπούν αλλά περισσότερο μας σέβονται και μας αναγνωρίζουν.

Ο Νίκος Δένδιας εργάστηκε προσηλωμένα. Τον Ιούνιο του 2021 δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ, στην Αθήνα και με νόημα διαμήνυσε πως «Ελλάδα και Ινδία βλέπουμε με παρόμοιο τρόπο τον κόσμο».

Μπορεί οι περισσότεροι να μην αντιλήφθηκαν τη βαρύτητα αυτής της δήλωσης, ίσως να την «άκουσαν» ως μία ακόμα διπλωματική αβρότητα, αλλά το μήνυμά της είχε -και έχει- μία βαθύτατη ανάγνωση, κατανοητή σε εκείνους που αντιλαμβάνονται τον κόσμο όχι μόνο μέσα από τα φαινόμενα και τις σύγχρονες διεθνείς σχέσεις αλλά και από τις βαθιές ιστορικές ρίζες μεταξύ των λαών.

Οι γνωρίζοντες λοιπόν παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή πώς «προχωρά» αυτό το θέμα. Το οποίο επίσης έχουν ένθερμα αγκαλιάσει Ισραηλινοί και Άραβες.

Ωστόσο, μεγάλη εντύπωση -και παράλληλα τρανή απόδειξη- έκανε διεθνώς η ανάρτηση στο Twitter του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, με παιδιά από την Ελλάδα να του τραγουδούν το εθνικό Άσμα της Ινδίας.

Και για να μην προσπερνάμε με μικροκοσμική «ευκολία» γεγονότα και μεγέθη, η Ινδία είναι μία χώρα 1,4 δισ. ανθρώπων, δεύτερη οριακά μετά την Κίνα.

Μία δύναμη που προοδεύει ταχέως, δίχως της κινεζικές επιδείξεις ισχύος. Βεβαίως οι Ινδοί είναι και ιστορικά πιο σεμνοί από τους γείτονές τους Κινέζους.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του, πολύ υπερήφανος και χαρούμενος, το tweet του Ινδού ηγέτη.

«Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού της Ινδίας @narendramodi με Έλληνες μαθητές από τον Πύργο Ηλείας να τραγουδούν το Εθνικό Άσμα [Vande Mataram] της Ινδίας», έγραψε.

«Αυτή η ερμηνεία του Vande Mataram από μαθητές στην Ελλάδα θα σας κάνει πολύ χαρούμενους και περήφανους», σχολίασε ο Ινδός πρωθυπουργός και η Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα έγραψε:

«Το σημερινό Mann Ki Baat του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι παρουσίασε μια υπέροχη ερμηνεία του Vande Mataram από μαθητές Β’ Δημοτικού & Α’ Λυκείου Ηλίας στον Πύργο, Ελλάδα».

Το Mann Ki Baat είναι ένα ινδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι μέσω του οποίου απευθύνεται στον λαό της Ινδίας.

Δεν είναι δηλαδή μόνο το Tweet του Ινδού ηγέτη. Είναι ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι άκουσαν στους ραδιοφωνικούς τους δέκτες τα Ελληνόπουλα να τραγουδούν το ινδικό Εθνικό Άσμα.

Ο Ναρέντρα Μόντι ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στα ελληνόπουλα και στην ερμηνεία τους.

Έλληνες και Ινδοί αλληλεπιδρούμε από μυθικές εποχές. Από την εκστρατεία του Διονύσου στην Ινδία, αιώνες πριν τον Μ. Αλέξανδρο.

Οι πολιτισμοί μας είναι δύο μεγάλα φώτα και τώρα λάμπουμε μαζί.

Έλληνες και Ινδοί ενώνουμε ξανά τις θάλασσές μας και τις επιθυμίες μας για ένα λαμπρό ειρηνικό μέλλον.

Δείτε την ανάρτηση του Ινδού πρωθυπουργού:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...