Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης: Συμβάλλουμε στη δικτύωση επιχειρηματιών και επιστημόνων της ελληνικής διασποράς

Χρυσουλάκης: Συμβάλλουμε στη δικτύωση επιχειρηματιών και επιστημόνων της ελληνικής διασποράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης κήρυξε την έναρξη εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Αθήνα από την AHEPA Hellas και την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού με θέμα τη δικτύωση των επιχειρηματιών της Ελληνικής Διασποράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γενικός Γραμματέας, αφού εξήρε τον ρόλο των δύο φορέων, αλλά και της ελληνικής διασποράς που στέκονται πάντοτε αρωγοί στις προσπάθειες της χώρας για ανάπτυξη και ευημερία, τόνισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία με σκοπό τη διασύνδεση όλων των Ελλήνων της Διασποράς και τη δημιουργία δικτύων που θα διευκολύνουν τη συνεργασία και την αξιοποίηση όλου του ελληνικού στοιχείου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο επιτυχημένο δίκτυο που έχει ήδη συγκροτήσει η Γενική Γραμματεία με τους ομογενείς ιατρούς και ακαδημαϊκούς, αλλά και την προετοιμασία για τη δημιουργία δικτύου επιχειρηματιών από την ελληνική διασπορά με σκοπό την αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου με αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα τόσο για την Ελλάδα όσο και τη ελληνική διασπορά.

Ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε ως ορόσημο για αυτήν την προσπάθεια τη διοργάνωση του 1ου Παγκοσμίου Πανομογενειακού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2022, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας σε συνεργασία με  το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρο Καλαφάτη, φέρνοντας κοντά όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού και καλύπτοντας μια σειρά από πολλά και διαφορετικά θεματικά πεδία.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της δημόσιας διπλωματίας και τον ρόλο των εργαλείων ήπιας ισχύος, όπως είναι η ελληνική γλώσσα, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός και όλα εκείνα τα στοιχεία που προωθούν τη θετική εικόνα της χώρας ως μιας χώρας σύγχρονης, πλούσιας σε εφευρετικότητα και ταλέντο με υψηλή ποιότητα ζωής.

Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά για την προσέλκυση επενδύσεων και κεφαλαίων, σε συνδυασμό ασφαλώς με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε τη συμβολή του δικτύου των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας της Γενικής Γραμματείας στις ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, όσο και του δικτύου των ομογενειακών οργανώσεων στη θετική προβολή της Ελλάδας διεθνώς, ενώ κλείνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε ότι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα σε όλον τον κόσμο είναι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσει κάποιος στη χώρα, καλώντας τους Έλληνες της διασποράς, αλλά και τους φιλέλληνες να διαδώσουν το μήνυμα αυτό και να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικοί επιχειρηματίες από την ελληνική διασπορά, οι ομογενείς πολιτειακοί Γερουσιαστές στις ΗΠΑ Leonidas Raptakis και Stephan Pappas, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, εκπρόσωποι της AHEPA Hellas και της ΠΑΔΕΕ κ.α.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...