Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο χρυσοποίκιλτος Πατούλης λέει ότι φταίνε οι οδηγοί επειδή δεν είχαν αλυσίδες

Ο χρυσοποίκιλτος Πατούλης λέει ότι φταίνε οι οδηγοί επειδή δεν είχαν αλυσίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ευθύνη στους οδηγούς που δεν είχαν στα αυτοκίνητά τους αλυσίδες έριξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτηση για το ποιος έφταιξε και οι οδηγοί ακινητοποιήθηκαν για ώρες σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας, εν μέσω έντονης κακοκαιρίας, είπε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που αναλογούν στην Περιφέρεια αλλά θα έπρεπε και οι οδηγοί να είχαν αλυσίδες στα οχήματά τους.

«Βρεθήκαμε σε ένα ακραίο φαινόμενο, το οποίο κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο βίαιο.

»Εμείς περιμέναμε ότι το πρωί θα υπήρχε πρόβλημα γι αυτό και αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Υπήρχαν δύσκολες διαδικασίες γιατί το μεσημέρι, την ώρα της κορύφωσης της χιονόπτωσης, χωρίς την Εθνική Οδό και την Αττική Οδό σε λειτουργία και με κλεισμένους από τα χιόνια αρκετούς δημοτικούς δρόμους, υπήρξαν χιλιάδες αυτοκίνητα που κινούνταν στους κεντρικούς άξονες στους οποίους έπρεπε να διατηρήσουμε ανοιχτούς.

»Κάποια αυτοκίνητα δεν είχαν τις κατάλληλες αλυσίδες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, μεταθέτοντας στη συνέχεια εμμέσως τις ευθύνες και στους μετεωρολόγους:

«Ήταν επείγουσα κατάσταση την οποία όλοι θα έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει έγκαιρα καλύτερα και μέσα από τα μετεωρολογικά δελτία», και να προειδοποιήσουμε τους οδηγούς για την ανάγκη χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για τους κλειστούς από το χιόνι κεντρικούς άξονες ο περιφερειάρχης Αττικής μετέθεσε την ευθύνη στην Τροχαία Αττικής, λέγοντας ότι η τελική απόφαση ανήκει σε αυτή καθώς εξετάζει την επικινδυνότητα της κατάστασης. Και για παράδειγμα έφερε τον Καρέα όπου υπήρχε μεγάλη ολισθηρότητα του δρόμου.

Όσον αφορά το εάν η Περιφέρεια Αττικής φρόντισε να κρατήσει ανοιχτούς τους οδικούς άξονες ρίχνοντας αλάτι ο κ. Πατούλης απάντησε ότι το έκανε όχι μόνο στους κεντρικούς οδικούς άξονες στους οποίους υπήρχε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά και στα δυτικά αλλά και σε χιλιάδες χιλιόμετρα τα οποία στο 95% των περιπτώσεων ήταν ανοιχτοί.

Διατηρήσαμε τα νοσοκομεία ανοιχτά

«Και αλάτι έπεσε και μηχανήματα υπήρξαν και βοήθησαμε το ΕΚΑΒ για να μπορέσει να προσεγγίσει τα νοσοκομεία.

»Διατηρήσαμε τα νοσοκομεία ανοιχτά. Όλα αυτά η Περιφέρεια φρόντισε να τα κάνει.

Διαβάστε: Πολάκης: Χωρίς φαγητό υγειονομικοί και ασθενείς στο «Σωτηρία» – Νεκροί στα κρεβάτια>/h2>

»Ήταν μια ακραία καιρική διαδικασία και δυστυχώς υπήρξε η Αττική Οδός που εγκλώβισε συμπολίτες μας μέσα από ατυχείς ενέργειες που έγιναν από την διαχειρίστρια εταιρεία», συμπλήρωσε.

Όπως είπε η Περιφέρεια είχε 4.000 κυβικά αλατιού αλλά για να λειτουργήσει σωστά κάτι δεν αρκεί ένας κρίκος της αλυσίδας, αλλά θα πρέπει να λειτουργούν και οι υπόλοιποι.

Σαφής η αιχμή που άφησε για τους δήμους και τη διοίκηση της Αττικής Οδού.

Αναφερόμενος στη Λ. Μεσογείων, όπου για ώρες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι εκεί αυτοκίνητα δίχως αλυσίδες εγκλωβίστηκαν και στην συνέχεια προκάλεσαν δυσκολία στην προσέγγιση εκχιονιστικών οχημάτων».

Όπως είπε ακόμη απομακρύνονται εγκλωβισμένα οχήματα και γίνονται προσπάθειες να ανοίξουν όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας.

Προχωρήσαμε σε προληπτικές δράσεις

Για να δώσει έμφαση στα λεγόμενα του ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι στην Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν σε δύο προληπτικές ενέργειες: αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων και την τηλεργασία στην Περιφέρεια, εκτός από όλους ήταν σε νευραλγικούς τομείς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι σταμάτησαν πολλοί φορείς του δημοσίου να λειτουργούν το μεσημέρι είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν ταυτόχρονα πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους και να μποτιλιαριστούν.

«Βρεθήκαμε σε ένα ακραίο φαινόμενο το οποίο κανείς δεν περίμενε να είναι τόσο βίαιο.

»Εμείς περιμέναμε ότι το πρωί θα υπήρχε πρόβλημα γι αυτό και αποφασίσαμε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία», τα οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...