Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συστάσεις Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση κρίσεων

Συστάσεις Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση κρίσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συστάσεις προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση κρίσεων, με αφορμή το απίστευτο χάος που προκλήθηκε από την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίς».

«Κύριε Πρόεδρε οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και η πρόσφατη κακοκαιρία μας διδάσκουν ότι η χώρα πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει και να εδραιώσει μάλλον ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων.

»Κρίσεις που όπως δέχεται πλέον η επιστήμη συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και δυστυχώς αναμένεται να εμφανίσουν αυξητική τάση στο μέλλον.

»Το μοντέλο αυτό θα πρέπει να μπορεί ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη σωστή υλικοτεχνική υποδομή να εξασφαλίσει και να προσφέρει στους πολίτες ασφάλεια και προστασία τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της μείωσης των δυσμενών επιπτώσεων που αναμένονται όσο φυσικά και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης όταν έρθει αυτή η κατάσταση.

»Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν αντιλαμβάνομαι, αλλά είναι απολύτως απαραίτητα.

»Αυτές τις ημέρες οι συμπολίτες μας έζησαν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως είπατε ειδικά στην Αττική, πέρασαν δύσκολες ώρες, ελπίζω ότι τα φαινόμενα αυτά σιγά σιγά έχουν πλέον αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους.

»Είναι εξίσου σημαντική βέβαια και η έγκαιρη ενημέρωση και συνεργασία των πολιτών με τους κρατικούς και τους τοπικούς φορείς γι’ αυτό το δύσκολο έργο, είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.

»Νομίζω ότι αξίζουν για άλλη μια φορά συγχαρητήρια και ευχαριστίες και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΕΚΑΒ, του ΔΕΔΔΗΕ, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των κλάδων όπου μπόρεσαν να ανταποκριθούν για να προσφέρουν στο μέτρο που ανταποκρίθηκαν και προσέφεραν στους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε δύσκολες συνθήκες.

»Θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της προσφοράς εθελοντών και οργανώσεων στις ευάλωτες ομάδες, λόγου χάρη στους άστεγους που και εσείς και εγώ είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, εγώ κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό.

»Είναι σημαντικό το έργο που προσφέρουν και αξίζει πραγματικά να στηριχθούν οι άνθρωποι αυτοί και οι οργανώσεις από την Πολιτεία γιατί στις δύσκολες στιγμές δεν περισσεύει κανένας», τόνισε η ΠτΔ στον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανή χιονόπτωση» και για «αστοχίες τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε», αλλά επέμενε ότι «συνολικά η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε αυτούς τους 30 μήνες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική», καταλήγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε τελικά επιτυχημένοι στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...