Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσοχατζόπουλος: «Η τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Τσοχατζόπουλος: «Η τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος,

«Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό», υποστηρίζει ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, μιλώντας στη RealNews.

Μάλιστα, η τρίτη διαθήκη που είχε κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι και αυτή που θα προκαλέσει τις εξελίξεις.

Στις διαθήκες του Τσοχατζόπουλου γίνεται αναφορά σε κάποιες θυρίδες σε τράπεζες της Ελβετίας, με το περιεχόμενό τους να προκαλέσει έκπληξη για πολλούς.

Δικαιούχοι αυτών των θυρίδων στην Ελβετία, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Realnews, εμφανίζονται άλλα ονόματα και όχι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Οι συγκεκριμένες θυρίδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αναφέρονται στις διαθήκες του Άκη Τσοχατζόπουλου, εμπεριέχουν χρήματα και περιουσιακά στοιχεία, για τα οποία ενδεχομένως να έχει καταδικαστεί ο πρώην υπουργός, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ από το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν αποκλείεται όμως – σύμφωνα με την Realnews – το περιεχόμενο των συγκεκριμένων θυρίδων να μην αφορά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Είναι πιθανόν, δηλαδή, να εμφανίζονται άγνωστα ονόματα, τα οποία δεν έχουν ακουστεί έως σήμερα και δεν είναι απαραίτητο να έχουν την όποια σύνδεση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

«Η τρίτη διαθήκη θα προκαλέσει σεισμό»

Τις παραπάνω πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με την Realnews, δεν διαψεύδει ο δικηγόρος της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

«Ίσως τελικά αποδειχθεί πως ο εκλιπών σήκωσε τόσο το βάρος άλλων όσο και ότι καταδικάστηκε για πράγματα που δεν έκανε ο ίδιος», σημειώνει.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος, Νίκος Αλεξανδρής, «η υπόθεση θα δρομολογήσει μεγάλες εξελίξεις. Με την πρώτη διαθήκη έχουμε δει ένα πολύ μικρό κομμάτι, η δεύτερη διαθήκη είναι πιο ουσιαστική και η τρίτη θα προκαλέσει σεισμό».

Οι εξηγήσεις και οι δύο επόμενες διαθήκες

«Έχει σημασία ότι δεν μιλούμε για διαθήκη με την κλασική έννοια του όρου. Εκτός από το γεγονός ότι ορίζει πώς κατανέμονται τα όποια κληρονομικά και περιουσιακά του στοιχεία, έχει να κάνει πρωτίστως με το γεγονός ότι θέλει να αφήσει και μια παρακαταθήκη – εξήγηση – εξιστόρηση γεγονότων, συμπεριφορών και ανθρώπων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αλεξανδρής.

Διευκρινίζει ακόμη ότι δεν έχει λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της πρώτης διαθήκης, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η γνώση που έχει προέρχεται από τον ίδιο τον εκλιπόντα, ο οποίος λόγω της ασθένειάς του δεν μπορούσε να γράφει με ιδιαίτερη ευκολία και έτσι κατέγραφε σε ηχητικά αρχεία τις σκέψεις του.

«Έχουμε ακούσει τις απομαγνητοφωνήσεις. Λέει ποιες σκέψεις του αποτυπώνονται σε ποια διαθήκη. Συνάγω ότι αυτά θα δούμε και στη διαθήκη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται και σε ονόματα, ωστόσο ας είμαστε προσεκτικοί μέχρι την επίσημη δημοσίευση», λέει.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στην πρώτη του διαθήκη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στο ποιοι κληρονομούν και τι, ποιοι δεν κληρονομούν, καθώς και στο γιατί αποκλείει πολλούς στενούς συγγενείς, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κίνηση. Περιγράφει, μάλιστα, συγκεκριμένες συμπεριφορές και αδικήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαθήκη Άκη Τσοχατζόπουλου: Δριμύ κατηγορώ κατά Μητσοτάκη για παρακολουθήσεις

Διαθήκη Τσοχατζόπουλου: Τι ποσοστά παίρνει ο καθένας και ποιοι αποκληρώνονται (βίντεο)

Τσοχατζόπουλος: Tι έλεγε λίγους μήνες πριν πεθάνει – Ποιον κατηγορούσε

Ανοίγει η πρώτη διαθήκη του Τσοχατζόπουλου – «Η έκπληξη είναι το ποιους αποκληρώνει»»

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η διαθήκη του – Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την αποφυλάκισή του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...