ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν
Δίδυμοι σεισμοί 7,5 και 7,2 Ρίχτερ έπληξαν τη Βενεζουέλα
Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο - Ήταν γνώριμος των Αρχών
Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
To σχέδιο της κυβέρνησης για το μέλλον του ΕΣΥ περιέγραψε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για την είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία ιδιωτών, καθώς και για απογευματινά χειρουργείων επί πληρωμή από γιατρούς του ΕΣΥ.
«Το πρώτο είναι ότι θέλουμε, πλέον θεσμοθετημένα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μορφή part-time.
»Δηλαδή, όπου το ΕΣΥ έχει κενά τα οποία δεν καλύπτονται, παρά το γεγονός ότι προκηρύσσονται οι θέσεις, να δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς να συνάπτουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία» ανέφερε.
«Το δεύτερο θέμα είναι κατά πόσο οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να έχουν και ιδιωτική ενασχόληση.
»Σε πρώτη φάση, αυτό που εξετάζουμε δεν είναι η απελευθέρωση των σχέσεων.
»Αυτό που εξετάζουμε είναι τα απογευματινά χειρουργεία, που έχουν θεσμοθετηθεί και δεν λειτουργούν, να λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ, οι οποίοι θα αμείβονται.
»Δεν θα επιτρέπουμε στο γιατρό να πηγαίνει σε ιδιωτικό ιατρείο, σε ιδιωτική κλινική» κατέληξε ο ίδιος.
























































