Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Θα αναλάβουμε πάλι τη βαριά ευθύνη, αφού θα δραπετεύσει ο Πρωθυπουργός της δικαιολογίας

Τσίπρας: Θα αναλάβουμε πάλι τη βαριά ευθύνη, αφού θα δραπετεύσει ο Πρωθυπουργός της δικαιολογίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η μόνη λύση για τον Μητσοτάκη είναι να δραπετεύσει από τα προβλήματα και από την ευθύνη προκηρύσσοντας εκλογές και να αναλάβουμε και πάλι εμείς αυτή την βαριά ευθύνη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε αγρότες και κατοίκους στην Μικρομάνη της Μεσσηνίας.

«Το έχουμε ξανακάνει και θα το κάνουμε και πάλι» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως αυτό θα γίνει «με ισχυρή δέσμευση η έγνοια, το μυαλό μας και η ψυχή μας να είναι στον κόσμο της εργασίας να είναι στον κόσμο της παραγωγής και όχι στους λίγους και ισχυρούς».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένη να ακούσει τα προβλήματα των πολιτών και να βρει λύσεις.

«Δεν είναι διατεθειμένη, παρά μονάχα να ενεργεί προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων, όχι όμως για το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «επιλογές για να στηρίξει τα καρτέλ και τα funds που επενδύουν στην ενέργεια».

Επιλογή της κυβέρνησης η στήριξη των καρτέλ της ενέργειας

Επιπλέον, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης» την τεράστια αύξηση στα τιμολόγια ενέργειας και το κύμα ακρίβειας που πυροδοτεί, αποδίδοντάς τα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την επιμονή του κ. Μητσοτάκη σε μια λογική ανοχής των καρτέλ ενέργειας και στην παντελή απουσία ελέγχων στην αγορά.

«Όλα μαζί διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά μεγάλη κερδοφορία και για την ΔΕΗ που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τις άλλες εταιρείες», σημείωσε.

Υπογράμμισε δε, πως τον τελευταίο χρόνο «είναι πάνω από 1,5 δισ. ευρώ η αισχροκέρδεια την ώρα που το μέσο νοικοκυριό βλέπει το εισόδημά του να βυθίζεται».

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για σκανδαλώδη πράγματα με αφορμή τις αυξήσεις και τα μπόνους σε «golden boys» του κ. Μητσοτάκη.

«Τα golden boys που έχει βάλει στην ΔΕΗ παίρνουν ετήσιες απολαβές 360 χιλιάρικα μαζί με τα bonus.

»Διπλάσιο μισθό από αυτό του πρωθυπουργού.

»Σήμερα βγήκε πάλι στην δημοσιότητα ότι το άλλο γαλάζιο golden boy που έχουν βάλει στον ΔΕΔΔΗΕ τις τελευταίες ημέρες έδωσε bonus στον εαυτό του 60 χιλιάρικα και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ 50 χιλιάρικα.

»Γιατί; Γιατί ακολουθούν μια πολιτική που έχουν οδηγήσει τα νοικοκυριά σε απόγνωση;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν είναι μονόδρομος η λεηλασία της κοινωνίας»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ένας ριζικός ανασχεδιασμός της ενεργειακής στρατηγικής της χώρας αλλά και άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των αγροτών.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην «ανάγκη μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα «όπως γίνεται σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ στην Ελλάδα η βενζίνη έχει φτάσει στα 2,5 ευρω σε πολλές περιοχές», στη μείωση στο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής «γιατί αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση θα αντιμετωπίσουμε και επισιτιστική κρίση στην χώρα» και στην «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να ανταπεξέλθουμε στοιχειωδώς στο κύμα ανατιμήσεων όπως καταγράφτηκε και στο νέο ρεκόρ πληθωρισμού για τον προηγούμενο μήνα, στο 7,2%».

«Το θέμα είναι αν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν υπάρχει εναλλακτική.

»Εμείς θεωρούμε ότι δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η λεηλασία της κοινωνίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα εξήγησε ότι η ΔΕΗ πρέπει ξανά να λειτουργήσει με κριτήριο όχι το ύψος της μετοχής στο χρηματιστήριο αλλά την κοινωνική ωφέλεια.

«Εμείς πιστεύουμε ότι όταν κάποιοι έχουν αυτά τα ουρανοκατέβατα κέρδη και αισχροκερδούν πρέπει να μπει ένα ψαλίδι σε αυτές τις εναρμονισμένες πρακτικές και σε ότι αφορά αυτά τα κέρδη πρέπει να υπάρχει άμεσα η φορολόγησή τους για να αποδοθεί στους καταναλωτές, στους πολίτες οι οποίοι αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουν συνθήκες ενεργειακής φτώχειας» πρόσθεσε.

Άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών

Αναφερόμενος στα προβλήματα των αγροτών προέταξε την ανάγκη να επιδοτηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια γιατί το ενεργειακό κόστος πλέον δεν αντέχεται.

«Θεωρούμε αναγκαία την επιδότηση για τα αγροεφόδια, τις ζωοτροφές, ιδιαίτερα τώρα που θα κλείσει η αγορά της Ρωσίας και της Ουκρανίας από όπου αγοράζουμε λιπάσματα, σιτηρά και άλευρα αλλά και εξάγουμε φρούτα και λαχανικά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ συμπεριέλαβε στα μέτυρα στήριξης και την ανάγκη επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο στο σύνολό της.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως όλα αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα όχι για να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους τα προβλήματα αλλά για να δοθεί μία ανάσα και να κρατηθεί ο κόσμος της παραγωγής στα πόδια του, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη πως «όχι μόνο δεν συναντά τους αγρότες αλλά η κυβέρνηση αυτή εμποδίζει τα ΜΜΕ να προβάλουν τα αιτήματά τους».

«Πρωθυπουργός της δικαιολογίας»

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της δικαιολογίας.

»Για όλα έχει μια δικαιολογία.

»Για την πανδημία και για το ότι ήμασταν η χειρότερη δυστυχώς χώρα σε απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού δεν έφταιγε αυτός ήταν παγκόσμιο φαινόμενο.

»Για τις φωτιές, τις καταστροφές και τις χιονοπτώσεις που αποκλείονται οι άνθρωποι στις κεντρικές οδούς φταίει η κλιματική αλλαγή, όχι ο ίδιος.

»Και τώρα για το τρομακτικό κύμα ακρίβειας έχει μια δικαιολογία.

»Όμως η Ελλάδα ήταν για 8 συνεχόμενους μήνες, η χώρα με την ακριβότερη τιμή χοντρικής σε όλη την ΕΕ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρους της Καλαμάτας, με κοινή αγωνία όλων να αποτελεί το τεράστιο κύμα ακρίβειας και η ανησυχία για την επόμενη μέρα.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Θέλουμε την στήριξή σας.

»Είχαμε την πανδημία, μετά τα ενεργειακά, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η μηδενική κατανάλωση, όλα έχουν επιβαρύνει την κατάσταση» υπογράμμισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Καλαμάτας εξηγώντας ταυτόχρονα ότι η οι μικρές επιχειρήσεις που είναι και η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η πλειοψηφία των εμπόρων έκανε λόγο για τεράστια βουτιά στον τζίρο έως και 80 % ενώ άλλη έμπορος στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αριστομένους εξήγησε ότι ο τζίρος πλέον περιορίζεται στις 5 ημέρες γύρω από την ημερομηνία καταβολής του μισθού!

«Τα τσουβάλια τα έχουμε έτοιμα για να βάλουμε μέσα τα λεφτά από την ανάπτυξη» είπε με καθαρά ειρωνική διάθεση για την κυβέρνηση άλλος καταστηματάρχης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...