ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμυντική Βιομηχανία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμική Βιομηχανία, Πρόγραμμα UAV «Αρχύτας», Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

















































Διπλωματικό θρίλερ στη Δαμασκό: Διέκοψαν ξαφνικά τον Φιντάν και οι αντιδράσεις της Άγκυρας
ΝΤΡΟΠΗ! Οι Τούρκοι «πανηγυρίζουν» επειδή η «Νέα Αριστερά» του Χαρίτση εναντιώνεται στη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Νεκρός ο φιλότουρκος νεο-οθωμανός στρατηγός της Δυτ. Λιβύης - Θεωρίες συνομωσίας για σαμποτάζ
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Η Ρωσία διεξάγει υβριδικό πόλεμο με drones και κατά της Τουρκίας
Ο Μπ. Νετανιάχου διακήρυξε τη Συμμαχία των Αρχαίων Εθνών: «Η Ιερουσαλήμ και η Αθήνα είναι τα θεμέλια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ελλάδα αναπτύσσει ένα σχεδιασμό για την κατασκευή του πρώτου ελληνικού Drone, όπως αναφέρει το Βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων- BTA, επικαλούμενο τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Σύμφωνα με τον Σταϊκούρα, το έργο για την ανάπτυξη και παραγωγή του αυτόνομου αεροσκάφους εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αρχύτας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και έξι μήνες.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη και την εμπορική παραγωγή ενός drone πολλαπλών χρήσεων.
Το «Αρχύτας» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και τρία ελληνικά πανεπιστήμια.
Η αρχική εξέλιξη αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη Απριλίου, οπότε και θα παρουσιαστεί ένα μοντέλο του drone.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα σχέδια προβλέπουν το drone, το οποίο αναπτύσσεται με βάση την τεχνολογία του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35B, να είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια.
Θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα με τη βοήθεια καινοτόμων συστημάτων, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.























































