Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόντρα Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την αναβάθμιση-ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου Σπάρτης

Κόντρα Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την αναβάθμιση-ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου Σπάρτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, που αφορά την παράταση ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ κυρώνει και τη σύμβαση δωρεάς μεταξύ του κοινωφελούς ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του ελληνικού Δημοσίου για την αναβάθμιση του γενικού νοσοκομείου της Σπάρτης.

Ο υπουργός Υγείας, Θανάση Πλεύρης, χαρακτήρισε αναγκαία την παράταση της ισχύος των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και τόνισε ότι θα επανεξεταστούν και θα προσαρμοστούν ανάλογα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν.

Ο ίδιος επέμεινε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και επανέλαβε ότι όσοι απ’ αυτούς εμβολιαστούν, θα επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου και αυταρχικές λογικές, ενώ απέδωσε σκοπιμότητα στις συνεχιζόμενες παρατάσεις μέτρων για την πανδημία, με στόχο την απαξίωση και ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναφορικά με την δωρεά, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια ακόμα σημαντική προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ απέρριψε ως αβάσιμες τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης για την μετατροπή του νοσοκομείου από Νομικό Πρόσωπο ΔΗΜΟΣΙΟΥ Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικό Πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Δικαίου (ΝΠΙΔ) και τις κατηγορίες της ότι τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε τη δωρεά του ιδρύματος, ύψους 87 εκ. ευρώ, «πολύ σημαντική», τονίζοντας ότι θα δώσει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο στη Σπάρτη, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 164 κλίνες και 8 ΜΕΘ.

«Είναι επιλογή της κυβέρνησης η σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα γιατί πιστεύουμε ότι θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες και ευελιξίες στο ΕΣΥ.

Θα είναι ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των δημόσιων νοσοκομείων που θα λειτουργούν με τεχνοοικονομικούς όρους. Ως δημόσια ευθύνη μας, θα είναι η στελέχωσή του και η πλήρης λειτουργία του.

Θα θέλαμε να το επεκτείνουμε και σε άλλα νοσοκομεία, γιατί πιστεύουμε ότι με τη συνδρομή και δωρεών, θα έχουμε πολύ καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Δεν έχουν βάση τα περί δήθεν ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων, επειδή δίνεις τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με όρους και πολύ καλύτερα, και να μπορεί το ΕΣΥ να συνεργάζεται με τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Δημήτρης Κόκοτας: Τι είπαν η σύζυγος και η αδελφή του για την κατάσταση της υγείας του

Στο Τζάνειο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής – Φόβοι για νέα απόπειρα αυτοκτονίας

Σοκ στην Κόρινθο: 60χρονος χειρουργήθηκε για χολή και ξέχασαν ιατρικό εργαλείο-Πέθανε από σηψαιμία

Δημήτρης Κόκοτας: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο τραγουδιστής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...