ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Μιχαηλίδης: Η Τουρκία θέλει να μοιραστεί την Ανατ. Μεσόγειο με την Αίγυπτο

Νίκος Μιχαηλίδης: Η Τουρκία θέλει να μοιραστεί την Ανατ. Μεσόγειο με την Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προειδοποίηση ότι η Τουρκία επιθυμεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο για να επιβάλει τον δικό της χάρτη (εκτός διεθνούς δικαίου) στην Ανατολική Μεσόγειο έκανε μέσω Twitter ο καθηγητής Νίκος Μιχαηλίδης, Έλληνας πανεπιστημιακός που έχει διδάξει στο Πρίνστον και τώρα διδάσκει στο UMSL (University of Missouri – St. Louis).

«Η Τουρκία θα αποστείλει πρέσβη στην Αίγυπτο… με την προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων με το Κάϊρο η Άγκυρα επιδιώκει να σπάσει τις ελλαδοκυπριακές συνεργασίες (το λένε ανοιχτά και δημόσια διάφοροι παράγοντες) και να επιβάλει τον δικό της παράλογο χάρτη στην ανατολική Μεσόγειο…», έγραψε ο κ. Μιχαηλίδης σχολιάζοντας τουρκική ανάρτηση για τον διορισμό Τούρκου πρέσβη στο Κάιρο, συνοδευόμενη με χάρτη της τουρκοαιγυπτιακής ΑΟΖ.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο τουρκικός έκνομος χάρτης «αρπάζει» όλη την Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Πρόκειται για γνωστό και παλιό (προ δεκαετίας) τουρκικό σχεδιασμό, ο οποίος σταμάτησε όταν ο πρόεδρος Σίσι ανέτρεψε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (3 Ιουλίου 2013).

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το realpolitik δεν σημαίνει υποταγή – Δεν σημαίνει σιωπηλή αποδοχή των πάντων ούτε πρόθυμη προσαρμογή σε κάθε ξένη επιδίωξη

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι λαθρέμποροι όπλων με 50 πιστόλια

250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ – Κίμπερλι: «Μια πρωτοποριακή ιδέα για μια κυβέρνηση του λαού άναψε τη φλόγα της επανάστασης»

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» – Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...