Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θα καταγγείλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών

Ο Ερντογάν θα καταγγείλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κλιμακώνει την ένταση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως αναφέρει την Κυριακή σε πρωτοσέλιδό της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», ο Τούρκος πρόεδρος στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα με δύο σημαντικά θέματα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Την υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας «στην τρομοκρατία και τις παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος θα παρουσιάσει τις θέσεις της Τουρκίας με ειδικά έγγραφα και φακέλους στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, στα τέλη του μήνα.

Θα επιδείξει από τη μία πλευρά τα όπλα που έδωσαν η Σουηδία και η Φινλανδία σε PKK/YPG/PYD, ενώ θα παρουσιάσει στοιχεία για την οικονομική και πολιτική υποστήριξη που φέρεται να παρέχουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στους Κούρδους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την άλλη πλευρά, κατά τη «Σαμπάχ», «στο τραπέζι θα βρεθεί στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ κι η κλιμάκωση της έντασης της Ελλάδας στο Αιγαίο λόγω της κατάφωρης παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

»Ο οπλισμός των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, που αποτελεί “ουσιαστική παραβίαση” των συμφωνιών του Παρισιού του 1947 και της Λωζάνης του 1923, καθώς και προκλητικές επισκέψεις σε επίπεδο υφυπουργού Άμυνας καταγράφηκαν επίσης από την Τουρκία.

»Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδείξει στους συμμάχους με έγγραφα τα γεγονότα που αρνείται η Αθήνα».

Δείτε ανάλυση του κυπριακού «Σίγμα»:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη

Τραμπ: Το Ιράν χρειάζεται 10 χρόνια για να ανοικοδομηθεί – Η αλλαγή καθεστώτος δεν αποτελεί προτεραιότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...