Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άδωνις ζητά συγγνώμη για την εθνική ήττα του Turkaegean αντί να πάει σπίτι του

Ο Άδωνις ζητά συγγνώμη για την εθνική ήττα του Turkaegean αντί να πάει σπίτι του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο μακονομάχος Άδωνις «έχασε» το όνομα του Αιγαίου, αλλά… δεν το ήξερε. Δεν το αντιλήφθηκε το «παιντί». Κι όχι μόνο δεν πήρε «χαμπάρι» τι του γινόταν, ο ίδιος που είχε το θράσος να μιλά για τη «Μακεδονία» (που κι αυτό δεν είναι ακριβές, επειδή αρχικά υπερασπιζόταν τη σύνθετη ονομασίαΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αλλά νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με μία συγγνώμη! Αλήθεια Άδωνι;

Παράλληλα, δημιουργήθηκε μία σύγχυση ότι για αυτή την αδώνικη εθνική ήττα είχε κάποια ευθύνη και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας σίγουρα δεν είχε ούτε έχει ευθύνη ή εμπλοκή, διότι εάν ήταν αρμοδιότητά του θα το είχε προλάβει.

Δυστυχώς για το έθνος, την πατρίδα και την ιστορία, η αποκλειστική ευθύνη είναι του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Λυπούμαι πάρα πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί» τόνισε μιλώντας σχετικά με το ζήτημα του εμπορικού σήματος «Turkaegean» ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Το θέμα του “Turkaegean” είναι πολύ πιο μπλεγμένο θέμα και δεν θα ήθελα εύκολα να τοποθετηθώ γιατί έχω διατάξει και μια ΕΔΕ και σέβομαι τις διαδικασίες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες του Υπ. Ανάπτυξης» πρόσθεσε ο Υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

Ξέχασε τη φασαρία που έκανε αυτός και οι άλλοι ακροδεξιοί λαϊκιστές με τα εμπορικά σήματα για τη Μακεδονία; Να μην το ανοίξουμε τώρα κι αυτό το θέμα. Ο λαός καταλαβαίνει.

Σημείωσε επίσης ότι 25 χρόνια τώρα η Τουρκία διαφημίζει με καταχωρήσεις στον τουρκικό και διεθνή Τύπο το τουρκικό Αιγαίο.

«Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα “Turkaegean”. Κακώς. Δεν λέω καλώς.

»Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω (σ.σ. ο τζάμπα μάγκας).

»Εγώ προσωπικά ή ο γενικός μου γραμματέας, έστω ένας διευθυντής του Υπ. Ανάπτυξης δυστυχώς δεν ενημερώθηκε από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που έλαβε το σήμα» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και τα αποτελέσματά της, είπε θα γίνουν γνωστά στον ελληνικό λαό.

Σε σχέση με την δριμεία κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε «κατηγορούμαι από τον κ. Τσίπρα γιατί ένας υπάλληλος του Υπ. Ανάπτυξης της Επιτροπής σημάτων όταν ενημερώθηκε για το αίτημα αυτό της Τουρκίας, δεν ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία και δεν σήκωσε red flag.

»Μάλιστα, για αυτό να κατηγορηθώ».

Θέλησε ωστόσο να παραθέσει μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία σημάτων με νόμο επί υπουργίας του κ. Γεωργιάδη καταργήθηκε τον Απρίλιο του 2021, όπως εξήγησε ο ίδιος και η αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στον ΟΒΙ.

«Έλεγα τότε ότι η υπηρεσία δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που ήθελα, ότι δεν υπήρχε ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και αν κάτι πήγαινε στραβά κανείς δεν μπορούσε να το μάθει.

»Αυτά έλεγα στην Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι είναι μια χαρά η υπηρεσία και γιατί να την πειράξω.

»Ψηφίστηκε ο νόμος και καταργήθηκε η υπηρεσία.

»Στην μεταβατική περίοδο, δηλαδή στην περίοδο της μεταφοράς της αρμοδιότητας στον ΟΒΙ που πλέον είναι η λειτουργία της από τον Φεβρουάριο με ηλεκτρονικά πρωτόκολλα και συστήματα ελέγχου, έγινε αυτό.

»Θέλω να είμαι προσεκτικός ακόμη, είναι ανοιχτή μια ΕΔΕ, δεν θέλω να καταδικάσω κανέναν εγώ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική ευθύνη, απάντησε «πολιτική ευθύνη να υπάρχει σε κάτι που δεν το έμαθα ποτέ; Να αναλάβω πολιτική ευθύνη, πολύ ευχαρίστως.

»Γιατί κατηγορείται ένας πολιτικός για πολιτική ευθύνη;

»Γιατί στον τομέα της ευθύνης του μια υπηρεσία δεν λειτουργεί σωστά.

»Εδώ, στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός ο συγκεκριμένος είχε πει ότι η υπηρεσία δεν λειτουργούσε σωστά και την κατήργησε» υπογράμμισε και επανέλαβε «ο λόγος που πήγα στην Βουλή και την κατήργησα είναι γιατί η υπηρεσία αυτή λειτουργούσε με έναν τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να μάθει τίποτα εάν ένας υπάλληλος δεν έκανε αυτό που δεν έκανε στην προκειμένη περίπτωση».

Είναι σαφές ότι η ευθύνη είναι του υπουργείου του Άδωνι. Καμία σχέση δεν έχει το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...