Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άδωνις είπε ότι έρχεται «δύσκολος χειμώνας» – Υπουργός για διαπιστώσεις και όχι πράξεις

Ο Άδωνις είπε ότι έρχεται «δύσκολος χειμώνας» – Υπουργός για διαπιστώσεις και όχι πράξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, μας είπε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Αλήθεια; Δεν τα έχει «τακτοποιήσει» όλα ο κ. Γεωργιάδης; Τώρα πώς έγινε ξαφνικά δύσκολος ο χειμώνας;

Στο πεδίο της ακρίβειας και αναφορικά με την μείωση που σημειώθηκε στις καταθέσεις των νοικοκυριών εξαιτίας του αυξημένου κόστους διαβίωσης, ο κ. Γεωργιάδης είπε «αντιλαμβάνομαι την έκταση που πήρε σήμερα η μείωση των καταθέσεων κατά 300 εκατ. και χαίρομαι που παίρνει τέτοια έκταση γιατί προφανώς θεωρούν κάποιοι ότι μια τέτοια μείωση είναι μεγάλο πρόβλημα, όμως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν αυξήθηκαν οι καταθέσεις κατά πολλά δισ. αυτό το περνάγαμε στα ψιλά σαν ασήμαντο γεγονός».

Καταλάβατε τι είπε ο αμετροεπής «τσιρίχτρας»; Δεν έγινε και τίποτα που χάθηκαν 300 εκατ. ευρώ καταθέσεων, εξαιτίας της ανικανότητάς του, γιατί προηγουμένως είχαν αυξηθεί.

Δηλαδή, λέει στους πολίτες ότι δεν έγιναν τίποτα που φτωχαίνουν επειδή προηγουμένως πλούτισαν;

Ας πει κάποιος σε αυτό το φαιδρό πολιτικό αντράκι ότι υποχρέωσή του είναι να μεριμνά για την ευημερία των πολιτών και όχι να βρίσκει φτηνές δικαιολογίες για την εξελισσόμενη πενία και παρακμή τους.

Επισημαίνοντας ότι η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε πολύ μεγάλη ακρίβεια, σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθωρισμού προέρχεται από την αύξηση της ενέργειας και ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ανησυχίες ότι τον χειμώνα θα ενταθεί.

Και στη συνέχεια κατέφυγε στο γνωστό επιχείρημα αυτής της κυβέρνησης, που δεν κατάφερε να διαχειριστεί καμία κρίση, ότι είναι διεθνές το πρόβλημα, εισαγόμενο, δείτε οι άλλοι έξω τα ίδια χάλια κλπ…

Η πιο ανεύθυνη οπερέτα που πέρασε από τη χώρα. Για όλα φταίνε οι άλλοι. Αφού φταίνε οι άλλοι κι αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, τι κάθονται στις υπουργικές καρέκλες; Να πάνε σπίτια τους. Στα τηλεμάρκετινγκ τους. Ανεύθυνα ανδράκια της ακροδεξιάς.

«Η πραγματικότητα είναι ότι ξένες κυβερνήσεις, η Γαλλική η Γερμανική, η Ιταλική από τώρα ζητούν από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να μάθουν να ζουν διαφορετικά γιατί ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ότι δεν ξέρουμε αν το χειμώνα η Ρωσία θα δίνει φυσικό αέριο στην Ευρώπη ή όχι και αυτό από τώρα επηρεάζει τις τιμές του φυσικού αερίου σε πολύ μεγάλο βαθμό.

»Σε προϊόντα όπως το στάρι, η ζάχαρη, το λάδι, οι διεθνείς τιμές έχουν ανέβει 6-7 φορές, η πραγματικότητα είναι ότι έχουν έναν πόλεμο που έχει προκαλέσει ακραία πληθωριστικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη.

»Προσπαθούμε να περιορίσουμε την έκταση ενός φαινομένου του οποίου την ύπαρξη είναι αδύνατον να εμποδίσουμε.

»Με μέτρα επιδοματικά κυρίως στους πιο αδύναμους η κυβέρνηση προσπαθεί στο μέτρο που τα δημοσιονομικά της περιθώρια επιτρέπουν, να βοηθήσει εκείνους που πράγματι λόγω του μεγάλου κύματος πληθωρισμού δεν βγάζουν τον μήνα.

»Και δυστυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά μας» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Διαπιστώσεις κάνει; Τι είναι; Σχολιαστής; Αναλυτής; Δημοσιογράφος; Ή υπουργός; Κυβερνά ή στερεί μία καρέκλα από έναν ικανό άνθρωπο;

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο ασχέτως του πότε θα γίνουν εκλογές

Σε σχέση με το ζήτημα των εκλογών και το αν θα προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «από την ώρα που κλείνει ο τρίτος χρόνος διακυβέρνησης και μπαίνουμε πια στον τέταρτο, είμαστε ούτως ή άλλως σε προεκλογική περίοδο.

»Ασχέτως αν θα γίνουν οι εκλογές Σεπτέμβριο-Οκτώβριο που λένε οι δημοσιογράφοι, Μάρτιο ή Ιούλιο του χρόνου.

»Είναι φυσιολογικό πια να ασχολούμαστε με τις εκλογές γιατί έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ο Βελόπουλος πέρασε το ΚΚΕ – Ακρίβεια και Τέμπη «καίνε» την κυβέρνηση

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...