Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιδρύεται νέος πατριωτικός σοσιαλιστικός φορέας με το όνομα “Σοσιαλιστική Προοπτική”

Ιδρύεται νέος πατριωτικός σοσιαλιστικός φορέας με το όνομα “Σοσιαλιστική Προοπτική”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας ακόμα σοσιαλιστικός πολιτικός φορέας, από την παλιά αριστερή – πατριωτική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, κάνει την εμφάνισή του με το όνομα “Σοσιαλιστική Προοπτική”.

Πρόκειται για το τρίτο, κατά σειρά, σοσιαλιστικό πατριωτικό κόμμα που ιδρύεται, μετά το “Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα” και τη “Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση”. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένας εκ των επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (φωτο).

Στα πολιτικά πηγαδάκια των εκτός ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλιστών, δηλαδή εκείνων που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου αλλά δεν εντάχθηκαν στο “μέτωπο” που σύστησαν οι ΠΑΣΟΚογενείς με τον Αλέξη Τσίπρα, στα πηγαδάκια αυτά, λοιπόν, συζητιέται έντονα η πιθανότητα συνεργασίας όλων αυτών των σοσιαλιστικών κομμάτων, στην προοπτική μιας πιθανής ίδρυσης νέας δημοκρατικής πατριωτικής παράταξης. Μάλιστα οι γνωρίζοντες αναφέρουν, ότι μετά τα αποτυχημένα παιχνιδάκια των “58”, του κόμματος Βενιζέλου και της ΔΗΜΑΡ, που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη δημοκρατική παράταξη αλλά τους “εκσυγχρονιστές”, φαίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη για ένα πολιτικό φορέα που να εκφράζει τον παραδοσιακό πατριωτισμό της δημοκρατικής παράταξης. Ειδικά κιόλας μετά τις διαφωνίες μεταξύ ΠΑΣΟΚογενών και ομάδας Τσίπρα, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για το Κυπριακό, η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, διότι ο τόπος έχει ανάγκη από την παραδοσιακή του δημοκρατική και σοσιαλιστική πατριωτική έκφραση και “όχι από τους μαθητευόμενους μάγους της λεγόμενης ανανεωτικής αριστεράς”, όπως επισημαίνουν.

Οι εξελίξεις στη σοσιαλιστική αριστερά θα είναι ραγδαίες, μετά και από την επίσημη εξαγγελία Κατσανέβα ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές με τη “Δραχμή” και τη στήριξη, προφανώς, του “Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος”, οπότε αυτό που μέλλει να δούμε είναι τι θα κάνει η νεοσυσταθείσα “Σοσιαλιστική Προοπτική” που κινείται στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου που λάβαμε:

Οι διεργασίες και ζυμώσεις που διενεργήθηκαν τους προηγούμενους δύο μήνες στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση του Σοσιαλιστικού Χώρο» (www.xreosmas.org) καταλήγουν στη σύσταση πολιτικής κίνησης – «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».

Η «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξή της, τις επιδιώξεις, τους σκοπούς και τις θέσεις της για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 13:00 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος).

Καλούνται οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας να καλύψουν την εκδήλωση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977607086, 6972875479, 6983729864.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...