Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πλακιωτάκης: Η τουρκική ακτοφυλακή διευκολύνει τα κυκλώματα διακινητών

Πλακιωτάκης: Η τουρκική ακτοφυλακή διευκολύνει τα κυκλώματα διακινητών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο μεταναστευτικό, την κίνηση στα πλοία και τις άγονες γραμμές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «το Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους», ενώ κατηγόρησε την τουρκική ακτοφυλακή ότι πολλές φορές διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων.

«Η κίνηση στα πλοία είναι αρκετά καλή, έχουμε προσεγγίσει κατά 85-90% την κίνηση του 2019 με αυξητικές τάσεις» ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο κ. Πλακιωτάκης.

Τόνισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων και κάλεσε τους πολίτες να τηρουν το μέτρο.

Αύξηση κονδυλίου για άγονες γραμμές

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ακόμα ότι «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αυξήσει το κονδύλι των άγονων γραμμών κατά 136 εκατ. ευρώ και 24 νέα γραμμές».

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα χρηματοδοτηθούν μικρά λιμάνια, όπως οι Οθωνοί, Αμμουλιανή και Αλόννησος) με 175 εκατ. ευρώ για σημαντικά λιμενικά έργα.

«Για πρώτη φορά χρηματοδοτούμε μικρές άγονες γραμμές».

Όσον αφορά στα αυξημένα εισιτήρια είπε ότι συνδέονται με την υπερβολική αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Μεταναστευτικό

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «παρατηρούμε ότι η τουρκική ακτοφυλακή επιτρέπει και σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται απελπισμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους.

»Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο κι έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Τέλος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και σύνορα της ΕΕ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Δέσμευση-μαμούθ 550 εκατ. δολαρίων για την παγκόσμια ανθρωπιστική δράση του ΟΗΕ

Έρχεται ιστορική έκδοση για τον ηρωικό δημοσιογράφο του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...