Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης: Η Ελλάδα καταπολεμά τον αντισημιτισμό μέσω της «Εκπαίδευσης και της Δύναμης του Παραδείγματος»

Χρυσουλάκης: Η Ελλάδα καταπολεμά τον αντισημιτισμό μέσω της «Εκπαίδευσης και της Δύναμης του Παραδείγματος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στον οργανισμό Combat Anti-Semitism Movement (CAM) για τη δέσμευση και συμβολή της Ελλάδας στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, για τις ελληνικές δράσεις με σκοπό τη διαφύλαξη και ανάδειξη της εβραϊκής ιστορίας της Ελλάδας και των πολιτιστικών της μνημείων, καθώς και για την προώθηση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Εβραίους της Διασποράς και το Ισραήλ.

Στη συνέντευξή του, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας υπογράμμισε τον ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και τις συστηματικές διεθνείς προσπάθειες του ελληνικού κράτους στον τομέα αυτό:

Η ετήσια Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) αναλήφθηκε από την Ελλάδα την 1η Απριλίου 2021 και κεντρικό της θέμα ήταν «Διδάσκοντας και Μαθαίνοντας για το Ολοκαύτωμα: Εκπαίδευση για έναν κόσμο χωρίς άλλη γενοκτονία».

Αυτή η προσπάθεια, τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης, είχε ως πυρήνα την ανθρωπιστική εκπαίδευση.

Έγινε δε με την ισχυρή πεποίθηση ότι η εκπαίδευση των νεότερων γενεών, με βάση τις αρχές και τις αξίες της ανεκτικότητας και της καταπολέμησης των διακρίσεων διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την ιστορική μνήμη, αποτελεί το κύριο όπλο στον αγώνα για έναν κόσμο όπου το σύνθημα «Ποτέ ξανά» θα γίνει πραγματικότητα.

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος-μέλος της ΕΕ που υιοθέτησε νομοθετικά τον «Ορισμό Εργασίας για την Άρνηση και τη Διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος», τον Νοέμβριο του 2019.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της εκδήλωσης «Δίκαιοι των Εθνών» προς τιμήν του Δημάρχου Ζακύνθου Λουκά Καρρέρ και του Μητροπολίτη Δημήτριου Χρυσόστομου που διέσωσαν ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου από το Ολοκαύτωμα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.

Σημείωσε επίσης ότι το ελληνικό κράτος παραμένει σταθερά ενεργό, καταβάλλοντας σύντονες και συστηματικές προσπάθειες, για την στήριξη των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ελλάδα, στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν και να αναδείξουν τη μακρόχρονη και πλούσια ιστορία τους, μέσω μουσειακών εκθέσεων, μνημείων και πολλών άλλων πολιτιστικών δράσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Χρυσουλάκης, αναφέρθηκε επίσης στους ισχυρούς δεσμούς και στα πολιτιστικά ερείσματα των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ και στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, καθώς και στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου.

Υπογράμμισε επίσης τις κοινές αξίες και παραδοσιακούς δεσμούς μεταξύ της ελληνικής και εβραϊκής διασποράς και τους κοινούς στόχους τους για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και της Δημοκρατίας.

Οι κοινότητες της διασποράς, τόνισε, ασκούν μια ξεχωριστή μορφή πολιτικής «ήπιας ισχύος», η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για την προώθηση των στόχων αυτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...