Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν κλαίει για την άλωση της Τριπολιτσάς το 1821 – Δεν είναι απλά αμόρφωτοι Τούρκοι, είναι και γελοίοι

Ο Ερντογάν κλαίει για την άλωση της Τριπολιτσάς το 1821 – Δεν είναι απλά αμόρφωτοι Τούρκοι, είναι και γελοίοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ανάρτηση για την Τριπολιτσά προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1821», έγραψε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη μάχη «δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι και Αλβανοί αδερφοί μας, καθώς και Εβραίοι».

Η ανάρτηση του Ερντογάν έρχεται έπειτα από την τοποθέτησή του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με την οποία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δείχνοντας φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Οι ελληνικές απαντήσεις

Η ελληνική διπλωματία από την πλευρά της οργανώνει ένα νέο γύρο διεθνών επαφών με στόχο την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που από την Τρίτη το βράδυ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όσο και ο Νίκος Δένδιας που έφτασε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη Δευτέρα, αξιοποιούν τις συναντήσεις τους σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκοντας να δώσουν στις επαφές τους τα απαραίτητα στοιχεία, τόσο για τα fake news και την προπαγάνδα της Τουρκίας όσο και για την επικινδυνότητα του σκηνικού που στήνεται.

Με τον Δένδια να έχει ήδη προειδοποιήσει στις επιστολές του με τις οποίες απαντούσε σε αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος σε ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τα χειρότερα σημειώνοντας ότι απαιτείται η άμεση καταδίκη των τουρκικών απειλών από όλη τη διεθνή κοινότητα.

Υπογράμμιζε δε ότι «με το να μην το πράξουμε εγκαίρως ή με το να υποτιμήσουμε τη σοβαρότητα του θέματος, κινδυνεύουμε να γίνουμε και πάλι μάρτυρες μιας κατάστασης παρόμοιας με αυτήν που εκτυλίσσεται σήμερα σε κάποιο άλλο μέρος της ηπείρου μας.

»Αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν θα ήθελε να δει».

Ο υπουργός Εξωτερικών, εξάλλου, είχε χαρακτηρίσει ψευδείς τους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Έδειξε δε την Άγκυρα ως υπεύθυνη για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο και κατέχει παράνομα εδάφη ξένων χωρών όπως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...