Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φλώρος στην Κύπρο – Ιδιαίτερη έμφαση στην προκλητική και αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας

Ο Φλώρος στην Κύπρο – Ιδιαίτερη έμφαση στην προκλητική και αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από την Πέμπτη 29 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατόπιν πρόσκλησης του Oμολόγου του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 και μετά την επίσημη υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη με τον οποίο συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην προκλητική και αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας, στις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, στις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική, καθώς και στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή.

Στην συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΦ με τον οποίο σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζήτησαν για την διαρκώς αναπτυσσόμενη Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδος και Κύπρου και για τους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσής της, καθώς και για την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα η οποία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή, εγκυμονώντας κινδύνους για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Οι 2 Αρχηγοί είχαν επιπλέον την ευκαιρία να αναφερθούν στα εταιρικά σχήματα στα οποία συμμετέχουν από κοινού οι 2 Χώρες, στην επικείμενη εκτέλεση των Ασκήσεων «EUNOMIA 3-22» και «ΜΕΔΟΥΣΑ 12», όπως και στην ιδιαίτερα σημαντική πρόσφατη δραστηριότητα επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεταξύ Ελλάδος, Κυπριακής Δημοκρατίας και ΗΠΑ, που αναδεικνύουν τον ρόλο Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας ως παραγόντων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου είχε εγκάρδια συνάντηση με την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστοµο Β, με τον οποίο συζήτησαν για το σημαντικό Ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας της Κύπρου που ενδυναμώνει τους δεσμούς των 2 Χωρών.

Ακολούθως μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης κατέθεσε Στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στους Πεσόντες των αγώνων του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΥ» της ΕΛΔΥΚ, όπου παρέστη σε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε Στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.

Ακολούθως του έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες και το έργο της Δύναμης και συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Διοικητή της ΕΛΔΥΚ Συνταγματάρχη (ΠΖ) Παναγιώτη Κεραμιδά.

Επίσης απευθυνόμενος στο σύνολο του προσωπικού της ΕΛΔΥΚ, παρείχε κατευθύνσεις και το συνεχάρη για την άρτια εκτέλεση της Αποστολής του και για το υψηλό Ηθικό του, προτρέποντάς το να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του με τον ίδιο ζήλο, με επίπονη εκπαίδευση και τηρώντας διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση.

Επιπλέον επισκέφθηκε την Διοίκηση Καταδρομών όπου συνομίλησε με τον Διοικητή και το προσωπικό της, ενώ ξεναγήθηκε και στο Μουσείο της.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραμείνει στην Κύπρο, όπου το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2022 θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...