Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λατινική Αμερική μιλάει @staellinika! – Στα Ισπανικά και στα Πορτογαλικά το διαδικτυακό εργαλείο εκμάθησης Ελληνικών

Η Λατινική Αμερική μιλάει @staellinika! – Στα Ισπανικά και στα Πορτογαλικά το διαδικτυακό εργαλείο εκμάθησης Ελληνικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζει το εργαλείο εκμάθησης ελληνικής γλώσσας Staellinika.com, πλέον διαθέσιμο και στα Ισπανικά και στα Πορτογαλικά.

Για πρώτη φορά οι Ομογενείς και τα Ελληνικά Σχολεία της Λατινικής Αμερικής, και όλου του ισπανόφωνου και πορτογαλόφωνου κόσμου, έχουν στη διάθεση τους ένα δωρεάν διαδικτυακό διαδραστικό εργαλείο εκμάθησης Ελληνικών.

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ισπανόφωνους και πορτογαλόφωνους Ομογενείς να μάθουν την ελληνική γλώσσα, να γνωρίσουν την ελληνική μυθολογία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μεμονωμένους χρήστες αλλά και σε σχολεία, καθώς έχει ειδικές λειτουργίες υποστήριξης διδασκόντων.

Την παρουσίαση της ισπανικής και πορτογαλικής έκδοσης της πλατφόρμας @staellinika έκανε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, στο πλαίσιο των εργασιών της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία διεπιστημονικής ομάδας ειδικών – παιδαγωγών, γλωσσολόγων, ειδικών πληροφορικής, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών – για τη δημιουργία της πλατφόρμας.

Παράλληλα ανέλυσε τις ανάγκες εκμάθησης που καλύπτει η πλατφόρμα staellinika και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της, καλώντας όλα τα ελληνόπουλα της Λατινικής Αμερικής να την χρησιμοποιήσουν, για να εξοικειωθούν με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, και να συμβάλλουν στη διαρκή βελτίωση της με τις παρατηρήσεις τους.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης σημείωσε ότι η πλατφόρμα staellinika είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το Stavros Niarchos Foundation Centre for Hellenic Studies στο Simon Fraser University, ενώ η ισπανική και πορτογαλική έκδοση χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πλατφόρμα staellinika αναπτύσσεται συνεχώς καλύπτοντας τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, με τις επισκέψεις να έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, και τους εγγεγραμμένους χρήστες να έχουν ξεπεράσει τις 35.000.

Παρόντες στην παρουσίαση της εφαρμογής ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον Ελληνισμό της Νοτίου Αμερικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στη Νότια Αμερική, εκπρόσωποι των Ομογενειακών Οργανώσεων της Νοτίου Αμερικής και ο κ. Ιάσων Πιπίνης, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με ομογενείς στη Βοστώνη

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...