Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας τρόμος των Τούρκων – Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ο «μπαμπάς» της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατάλαβε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος την «τελειώνουν»

Ο Δένδιας τρόμος των Τούρκων – Τζιχάτ Γιαϊτζί: Ο «μπαμπάς» της «Γαλάζιας Πατρίδας» κατάλαβε ότι Ελλάδα και Αίγυπτος την «τελειώνουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αντιδράσει άμεσα στην υπογραφή της νέας συμφωνίας ΕλλάδαςΑιγύπτου, για κοινές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), ζητάει από την Άγκυρα ο ναύαρχος εν αποστρατεία και θεωρητικός της επονομαζόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζιχάτ Γιαϊτζί.

Ο τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, αναφέρει πως η εν λόγω συμφωνία αποτελεί άμεση αποδοχή του περιβόητου «Χάρτη της Σεβίλλης», για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική ΑΟΖ σύμφωνα με τον χάρτη της Σεβίλλης

«Μετά από τη χειραψία στο Κατάρ του κυρίου Προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν και του Σίσι, την επόμενη μέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εσπευσμένα μετέβη στο Κάιρο και εκεί υπέγραψε μία συμφωνία σχετικά με την έρευνα και τη διάσωση.

»Η συμφωνία όμως αυτή παραβιάζει την περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας και μάλιστα δεν αρκείται σε αυτό, αλλά δεν την υπολογίζει καθόλου.

»Και σε αυτό το σημείο σημαίνει αποδοχή του χάρτη της Σεβίλλης της Ελλάδας.

»Πρέπει να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου ή να δηλώσουμε επίσημα πως δεν την αναγνωρίζουμε» δήλωσε ο κ. Γιαϊτζί σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Και συνέχισε: «Η Τουρκία πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για την ακύρωση αυτής της συμφωνίας.

»Και ακόμη και αν δεν ακυρωθεί, θα είναι καίριο η Τουρκία με μία δήλωση της να αναφέρει πως δεν την αναγνωρίζει».

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι με ανάρτηση στα social media το Κέντρο Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής, με επικεφαλής τον Γιαϊτζί, ψέγει την τουρκική κυβέρνηση για το γεγονός πως το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν» δεν βγήκε για εργασίες στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά έμεινε στον κόλπο της Αττάλειας βορειοανατολικά της κατεχόμενης Κύπρου.

Σύμφωνα με την NAVTEX που εκδόθηκε, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 23 Ιανουαρίου.

«Πάλι Απογοήτευση. Ανακοινώθηκε η νέα NAVTEX για τις εργασίες του πλοίου γεωτρύπανου “Αμπντουλχαμίντ Χαν” έως τις 31/1/2023 στην ακτή του Σίλιφκε.

»Έχουμε ξανακολλήσει στον “Χάρτη της Σεβίλλης”.

»Ό,τι δεν χρησιμοποιείτε, δεν είναι δικό σας».

Ο «Χάρτης της Σεβίλλης»

Θυμίζουμε ότι ο «Χάρτης της Σεβίλλης» είναι αποτέλεσμα εργασίας του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000- για απεικόνιση των ΑΟΖ των χωρών μελών της Ε.Ε, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.

Με βάση τον συγκεκριμένο χάρτη συνδέονται η ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ, κάτι που δεν αποδέχεται η Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...