Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβέρνηση – Ο Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβέρνηση – Ο Βαρβιτσιώτης παραδέχτηκε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εξαγωγή του παράνομου λογισμικού Predator από την Ελλάδα στο Σουδάν, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η άδεια εξαγωγής που δόθηκε στο Predator και στο Σουδάν δεν έχει καμία σχέση με τον εμφύλιο.

»Ο εμφύλιος δεν προκλήθηκε απ’ αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real fm, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών όταν δύο ημέρες νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται «θεωρίες συνωμοσίας».

Σήμερα, στην διευκρινιστική ερώτηση της δημοσιογράφου εάν δόθηκε τελικά άδεια εξαγωγής, ο κ Βαρβιτσιώτης κόμπιασε αντιλαμβανόμενος την γκάφα ολκής στην οποία προχώρησε χωρίς να το καταλάβει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, και επικαλέστηκε δημοσιεύματα.

Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα ότι δεν είναι αρμόδιος να υπογράφει τέτοιου είδους αποφάσεις και πρόσθεσε ότι «φαίνεται ότι έχει υπάρξει εξαγωγή στο Σουδάν».

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά της κυβέρνησης καθώς κάνει λόγο για παραδοχή Βαρβιτσιώτη για το ζήτημα της εξαγωγής του παράνομου λογισμικού από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι «σήμερα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές:

»Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα».

«Τα μισόλογα ότι ναι μεν έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αξιοποίηση του κακόβουλου λογισμικού από την πολιτοφυλακή RSF δεν πείθουν κανέναν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «η σημερινή παραδοχή Βαρβιτσιώτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ για να προστατέψει τον κ. Σμυρλή που έδωσε την άδεια εξαγωγής».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού.

»Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων.

»Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...