ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Για γέλια οι «πειρατές του Αιγαίου» - Τούρκοι στεριανοί παριστάνουν τους θαλασσοκράτορες στα «ήρεμα νερά» του Μητσοτάκη
Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται μυστικά με τη Σαουδική Αραβία
Μάντυ Σεβαστού για Μαρία Καρυστιανού: «Κβαντική ιατρική, ως κλάδος, δεν υφίσταται!»
Τραγωδία στην Ακτή Βουλιαγμένης: Νεκρός 82χρονος μετά από άγριο καβγά για μια ξαπλώστρα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο Πλεύρης και η γαλάζια βουλευτής Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ελλάδα δεν μοιράζει το Αιγαίο δήλωσε εμφατικά ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του την Τετάρτη 10/5 μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη. Και όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, «δεν νομίζω ότι υπάρχει ρεύμα σκέψης στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως χώρου, που να είναι υπέρ της μοιρασιάς».
«Αυτό», συνέχισε, «-το ξέρετε- το ανατολίτικο παζάρι “να τα μοιράσουμε”, η Ελλάδα δεν το συνυπογράφει.
»Η Ελλάδα λέει κάτι σαφές, απλό, κατανοητό, έντιμο: Πώς είναι το Διεθνές Δίκαιο; Αυτό είναι το Διεθνές Δίκαιο.
»Εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο, ο καθένας προβλέπει τα δικαιώματά του».
Απαντώντας στο ερώτημα εάν δέχθηκε πιέσεις για «μοιρασιά», ο Νίκος Δένδιας είπε:
«Θα σας πω, υπάρχουν διάφορες χώρες και διάφοροι άνθρωποι ανά την υδρόγειο που θα εύχονταν διάφορα.
»Αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς θα ενυποθηκεύσει το εθνικό συμφέρον ή θα οδηγηθεί σιδηροδέσμιος κάτω από αλλοδαπές επιταγές.
»Αυτά τα πράγματα, νομίζω, έχουν λυθεί εδώ και πολύ καιρό στη συνείδηση όλων μας.
»Νομίζω ότι όλοι μας -και αναφέρομαι στο πολιτικό σύστημα- καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν πράγματα που μπορούμε εμείς να εκχωρήσουμε, διότι δεν μας ανήκουν.
»Το Σύνταγμα έχει συγκεκριμένες επιταγές.
»Άρα, λοιπόν, νομίζω ότι όσα λέγονται καλώς λέγονται, και από τους πρώην Πρωθυπουργούς, και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη -κυρίως και προς το ξένο ακροατήριο- για να μην πιστέψει ότι μετά τις εκλογές θα μπορούσε τυχόν, αν υπάρξει πρόθεση, πράγμα το οποίο απεύχομαι, να οδηγηθεί η χώρα σε μία διαπραγμάτευση υπό όρους που θα απείχαν του Διεθνούς Δικαίου».
























































