Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σειρά συναντήσεων Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής

Σειρά συναντήσεων Γεραπετρίτη με ΥΠΕΞ Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πλαίσιο συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (EU – CELAC) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποίησε την Τρίτη 18/7 σειρά συναντήσεων με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής.

Οι συναντήσεις αυτές έλαβαν χώρα σε μία περίοδο κατά την οποία επιχειρείται επανεκκίνηση των σχέσεων ΕΕ-Λατινικής Αμερικής με βασικούς στόχους την προώθηση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, στο εμπόριο και την κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα προώθησης διμερούς πολιτικής, οικονομικής συνεργασίας και ανταλλαγής υποψηφιοτήτων, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι διεύρυνσης της συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του της Βραζιλίας Mauro Vieira κατά την οποία συζητήθηκε η προώθηση επενδύσεων, διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την προεδρία της Βραζιλίας στο G20 και ο κ. Γεραπετρίτης προσκάλεσε τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχουν στη Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean» που θα διοργανωθεί στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κλιματική αλλαγή και για τρόπους συνεργασίας στο παγκόσμιο αυτό ζήτημα, ειδικά στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Με την Περουβιανή υπουργό Εξωτερικών, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συζήτησε για τους τρόπους τόνωσης των διμερών πολιτικών σχέσεων.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συστηματοποιηθεί αλληλοϋποστήριξη υποψηφιοτήτων των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να προχωρήσει σύντομα συμφωνία του Περού με τον οργανισμό Enterprise Greece και η Ελλάδα προσφέρθηκε να προσφέρει τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Ο κ. Γεραπετρίτης δέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Περού, προσκάλεσε την ομόλογό του στην Αθήνα και την ευχαρίστησε για την βοήθειά της στην ευόδωση της ελληνικής προσπάθειας να γίνει η Ελλάδα παρατηρητής στην Κοινότητα των Άνδεων.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των Μπαχαμών Frederick Mitchell και τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων της χώρας Michael Halkitis.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής διασποράς, η προώθηση των διμερών πολιτικών σχέσεων αλλά και η συνεργασία στον ναυτιλιακό τομέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...