Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κτηματολόγιο Αθηνών: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για τις απαράδεκτες ουρές

Κτηματολόγιο Αθηνών: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατά κυβέρνησης για τις απαράδεκτες ουρές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τα ξημερώματα αρχίζουν να σχηματίζονται ουρές για αριθμό προτεραιότητας στο Κτηματολόγιο Αθηνών, με τους πολίτες που έχουν κάποια εκκρεμότητα να χρειάζεται να περιμένουν ακόμη και για ώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πολίτες, κυρίως συνταξιούχοι, καταφθάνουν ακόμη και από τις 3 π.μ. στο Κτηματολόγιο Αθηνών, αν και η υπηρεσία ανοίγει στις 8.30 π.μ.

Μάλιστα, συχνά δεν λείπουν οι εντάσεις για την τήρηση της σειράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να μπει τέλος στην ταλαιπωρία για εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες.

«Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας απαράδεκτες εικόνες με ουρές έξω από το Κτηματολόγιο Αθηνών με την αναμονή να έχει φτάσει έως και τις 12 ώρες.

»Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές έχουν αναδείξει το ζήτημα εδώ και πολλούς μήνες.

»Ωστόσο, οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα στην “Ελλάδα 2.0” η σειρά προτεραιότητας να τηρείται ακόμα χειρόγραφα και με χαρτάκια» σημείωσε η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.

«Η κυβερνητική αδιαφορία, η υποστελέχωση και οι καθυστερήσεις στην ψηφιοποίηση είναι πλευρές που οξύνουν το πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπισθούν το συντομότερο δυνατόν. Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία για εκατοντάδες πολίτες και επαγγελματίες» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Το αφήγημα του επιτελικού κράτος καταρρέει καθημερινά

«Οι εικόνες ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της επομένης για να εξυπηρετηθούν, καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της πολυδιαφημισμένης ψηφιακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας» ανέφεραν από την πλευρά τους σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και των Τομέων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Μια απλή συναλλαγή με το Κτηματολόγιο είναι σήμερα μια πραγματική Οδύσσεια για κάθε πολίτη και για κάθε επαγγελματία» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη, προσθέτοντας:

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες πολιτών και επιστημονικών φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, τα προβλήματα δεν έχουν μέχρι σήμερα επιλυθεί, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων να συνεχίζεται.

»Το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες, οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς, ενώ, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, οι ψηφιακές υπηρεσίες υπολειτουργούν και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε χθες τη θητεία της.

»Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης που επί τέσσερα χρόνια ευαγγελιζόταν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

»Σήμερα, δε, επαγγέλλεται τη μεταβίβαση ακινήτων “με ένα κλικ”, σαν να απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε άλλη χώρα.

»Η πραγματικότητα όμως είναι αδυσώπητη.

»Λίστες της ντροπής, γραφειοκρατία, ανεπάρκειες και, εν τέλει, ατέλειωτη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες.

»Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας σε κεντρικές δημόσιες υπηρεσίες, μια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική μονάχα με επικοινωνιακούς όρους και μόνο όταν τα θέματα αναδεικνύονται στη δημοσιότητα» συνέχισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και κατέληξε:

«Το αφήγημα του επιτελικού κράτος και της ψηφιακής διακυβέρνησης καταρρέει καθημερινά».

Π. Μαρινάκης: Προτεραιότητα το Κτηματολόγιο

Το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο ζήτημα του κτηματολογίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και είπε ότι στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια αυτό το ποσοστό ψηφιοποίησης των υπηρεσιών να φτάσει το 90%.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε σχόλιό του ανέφερε ότι από τις 25 Ιουλίου υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής υποβολής συμβολαίων από τους ίδιους τους πολίτες, μέσω του ktimatologio.gov.gr.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «αν λάβει κανείς υπόψη ότι άνω του 70% των πράξεων καταχώρισης αφορούν σε συμβόλαια, με τη σωστή συνεργασία των Δικηγορικών και Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, η διευκόλυνση για πολίτες και επαγγελματίες, θα είναι πολύ σημαντική».

Όπως πρόσθεσε το υπουργείο, για τους πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν δια ζώσης βρίσκεται σε στάδιο τελικών δοκιμών μια νέα πλατφόρμα που θα δίνει αριθμό προτεραιότητας ψηφιακά και ο πολίτης θα μπορεί να την παρακολουθήσει από το κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται αναμονή στην ουρά.

«Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” είναι η διεύρυνση των ψηφιακών υπηρεσιών, όπως και η περαιτέρω ενίσχυση και στελέχωση των Κτηματολογικών Γραφείων» κατέληξε στο σχόλιό του το υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...