Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κασιδιάρης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αθηναίων – Τι θα γίνει εάν εκλεγεί

Ο Κασιδιάρης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αθηναίων – Τι θα γίνει εάν εκλεγεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας κατέθεσε την Παρασκευή 11/8 ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης.

Μάλιστα, αν και φυλακισμένος, γνωστοποίησε την υποψηφιότητά του μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στην πλατφόρμα X (Twitter), ισχυριζόμενος πως «τα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν ότι η παράταξή του Ελεύθεροι Αθηναίοι περνάει στον δεύτερο γύρο».

Για του… Κασιδιάρη το «αληθές», επισυνάπτει και ένα link στο τέλος της ανάρτησης, που παραπέμπει σε δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι η υποψηφιότητα του φυλακισμένου ναζιστή συγκεντρώνει «διψήφια ποσοστά».

Η ανάρτηση Κασιδιάρη

«Κατατέθηκε σήμερα στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εσωτερικών η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για την Δημαρχία της Αθήνας.

»Με βάση όλα τα δημοσκοπικά δεδομένα η δημοτική παράταξη Ελεύθεροι Αθηναίοι περνάει στον β γύρο των εκλογών και διεκδικεί την διοίκηση της πρωτεύουσας.

»Οι μεγάλες αποτυχίες της τετραετίας Μπακογιάννη και οι αδύναμες υποψηφιότητες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καθιστούν την επικράτησή μας επιβεβλημένη».

ΝΔ: «Θα τεθεί σε αργία εάν εκλεγεί o Κασιδιάρης»

Η πρόθεση του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας ήταν γνωστή εδώ και καιρό, ειδικά μάλιστα από όταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης μπλόκαραν τις υποψηφιότητές του για τις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Όταν γνωστοποιήθηκε πιο επίσημα η απόφαση Κασιδιάρη να θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο MEGA στις 28 Ιουλίου, ξεκαθάρισε πως «ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχει νόμος που λέει ότι αν κάποιος είτε έχει εκλεγεί, είτε εκλεγεί και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για οποιοδήποτε κακούργημα, κηρύσσεται έκπτωτος από τον επόπτη της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Δεν μπορεί να είναι κάποιος σε οποιαδήποτε αυτοδιοικητική θέση αν έχει καταδικαστεί.

»Θα κριθεί έκπτωτος», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Ποια είναι η διάταξη για την αργία

Άρθρο 236α ΝΟΜΟΣ 3852/2010 – ∆ιοικητικά μέτρα – Αργία

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 63 ΝΟΜΟΣ 4795/2021 με ισχύ την 17/04/2021 1. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περ. γ’ της παρ. 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας.

Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση.

Μεταγενέστερη άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης, κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας, αίρει αυτοδικαίως την αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα.

Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, αίρεται αυτοδικαίως η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν.

Στην περίπτωση αυτήν καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από τον χρόνο έκδοσης της διαπιστωτικής σε βάρος του πράξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ελεύθερος ο Κ. Φλώρος, με εντολή να μείνει τουλάχιστον 50 μέτρα μακριά από τον Β. Γραμμένο

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...