Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Π. Παππάς στο Πρώτο: Κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι – Ενδεχομένως αργότερα το συνέδριο, για να είναι πετυχημένο

Π. Παππάς στο Πρώτο: Κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι – Ενδεχομένως αργότερα το συνέδριο, για να είναι πετυχημένο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτό το οποίο είναι σημαντικό, είναι να οδηγηθούμε σε ένα συντεταγμένο πετυχημένο συνέδριο, το οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνει και λίγο αργότερα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Εγώ θα το προσδιόριζα στην αιχμή της αλλαγής του χρόνου αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο προφανώς θα αποφασίσω ή θα εισηγηθώ εγώ» είπε συγκεκριμένα.

«Εγώ νομίζω ότι πρέπει καταρχήν να συνεδριάσουν όλα τα όργανά μας.

»Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε ένα Συνέδριο.

»Θα πω ότι ο χρόνος είναι όντως λίγος και νομίζω ότι αυτή είναι και η άποψη των δύο γραμματέων του κόμματος.

»Έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές την επόμενη και την μεθεπόμενη Κυριακή και ο σκοπός δεν είναι να γίνει τάχιστα το συνέδριο.

»Είναι να γίνει πετυχημένα το συνέδριο.

»Τώρα, ένα ή δύο μήνες πάνω κάτω δεν θεωρώ ότι θα σημάνουν κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Όπως είπε, τα 40-45 χιλιάδες νέα μέλη τα οποία ενεγράφησαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που έγινε για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να ενταχθούν στις οργανώσεις μελών και στην κομματική ζωή.

«Οπότε οφείλουμε να εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους.

»Οφείλουμε να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικά από τη βάση μας.

»Άρα νομίζω ότι αν τελικά τα όργανα, που τα όργανα θα αποφασίσουν, δώσουν λίγο παραπάνω χρόνο, καλό θα κάνουν στη λειτουργία του κόμματος» επισήμανε.

Σχετικά με το ζήτημα της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη ως νέου προέδρου του κόμματος, ο κ. Παππάς εξέφρασε την πεποίθηση και την προσδοκία πως «η μεγάλη πλειοψηφία τόσο των στελεχών όσο και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μάλιστα επιχειρούμε και νομίζω θα καταφέρουμε να διευρύνουμε, θα παραμείνουμε ενωμένοι στον κοινό σκοπό, θα κάνουμε αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον για την ανασυγκρότηση της σύγχρονης Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης στη χώρα».

«Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έτεινε και χείρα φιλίας ακόμα και στις φωνές εκείνες οι οποίες αντέδρασαν στην εκλογή του.

»Είπε ότι δίνει χώρο και στην οργή ακόμα.

»Οπότε τείνοντας αυτή τη χείρα φιλίας, νομίζω ότι τα στελέχη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού, θα λάβει αυτή την χείρα φιλίας και θα προχωρήσουμε ενωμένοι.

»Δεν μας περισσεύει κανείς. Δεν προχωράμε με τη λογική των διαιρέσεων και νομίζω ότι θα εφαρμόσουμε και αυτό το οποίο είναι το πρόταγμα και του προέδρου αλλά και της βάσης μας.

»Να προχωρήσουμε σαν μια ενιαία παράταξη χωρίς τάσεις, υπό την έννοια των φραξιών τάσεις, με έναν ενιαίο στόχο, αυτόν της διακυβέρνησης της χώρας.

»Με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα σύγχρονο, το οποίο θα καταθέσουμε σύντομα στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

«Αν κάποιος δεν μπορεί, αλλά αυτό θεωρώ ότι θα αφορά μια μικρή αριθμητικά ομάδα στελεχών, κάποια άτομα, κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι πουθενά, αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός.

»Ο στόχος μας είναι πραγματικά να προχωρήσουμε ενωμένοι, να δούμε όλα αυτά τα πολλά τα οποία μας ενώνουν» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς σχετικά με το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει, ενδεχομένως, χιλιάδες θύματα».

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει για το στέγαστρο ότι είχε προβλήματα, με την έκθεση που είχε κάνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 2019.

«Και για πέντε χρόνια αδράνησε η Νέα Δημοκρατία κυβερνώντας τη χώρα και μάλιστα ενέταξε υποτίθεται το έργο αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην πραγματικότητα αν δείτε το ποσό το οποίο αφορά στο στέγαστρο είναι ελαχιστότατο, άρα στην ουσία είναι σαν να μην αναγνώριζε το πρόβλημα.

»57 εκατ. είναι η συνολική αναβάθμιση η οποία η οποία προβλέπεται για όλο το στάδιο και για το στέγαστρο.

»Για το κομμάτι των μεταλλικών κατασκευών προβλέπονται 2-3 εκατομμύρια ευρώ» επισήμανε.

57 εκατομμύρια χρειάζεται το στέγαστρο και μόνο

«57 εκατομμύρια χρειάζονται για το στέγαστρο και μόνο αν υποθέταμε ότι είχε αναγνωριστεί ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το οποίο θα πω ξανά ότι είχε επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 με την έκθεση, λίγο πριν φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε επισημανθεί το πρόβλημα αυτό.

»Άρα, το γεγονός ότι βάζει ένα τόσο μικρό ποσό για τον έλεγχο και το γεγονός ότι χρειάζεται και μια δεύτερη συμπληρωματική μελέτη για το τι συμβαίνει τελικά με αυτό το στέγαστρο, δείχνει μάλλον ότι δεν είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη το πρόβλημα. Να θυμίσω ότι πριν από λίγες μέρες 70.000 άτομα υπήρχαν μέσα στο στάδιο, σε ένα στάδιο το οποίο κατέρρεε, όπως τελικά αποδείχτηκε.

»Θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει ενδεχομένως ανθρώπινα θύματα» υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Παππάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...