Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αλβανία ο Γεραπετρίτης – Συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Στην Αλβανία ο Γεραπετρίτης – Συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, που συνεδριάζει το Σάββατο 7/10 στα Τίρανα, συμμετέχει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος θα συναντηθεί τόσο με τον Αλβανό ομόλογό του, όσο και με τον πρωθυπουργό της χώρας Έντι Ράμα.

Οι επαφές έρχονται σε μια περίοδο που το χάσμα στις διμερείς σχέσεις των δύο πλευρών μεγαλώνει όλο και περισσότερο εξαιτίας της παράνομης κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Στη συναντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο, ο δεύτερος δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα:

«Για εμάς είναι τιμή και χαρά η παρουσία σας.

»Εγώ πιστεύω απόλυτα ότι μεταξύ των λαών οι σχέσεις δυναμώνουν δεν υπάρχουν δεν υπάρχουν αυτές οι προσωπικές επικοινωνίες με τους εδώ υπεύθυνους ξέρετε ότι η Αλβανία είναι σε μία δύσκολη φάση επισήμως (…) 32 χρόνια στα χαρακώματα, δόξα τω Θεώ όμως υπάρχει μία μεγάλη ευλογία το πρόγραμμά σας είναι αρκετά πυκνό θα έχουμε δυνατότητα να πούμε λεπτομέρειες μετά».

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή μακαριότητε για μένα ως εκπρόσωπος της Ελληνικής πολιτείας να βρίσκομαι σήμερα στην Αρχιεπισκοπή.

»Και να έχω την ιδιαίτερη τιμή να σας γνωρίζω προσωπικά το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει αρχικώς το ποιμαντικό σας και στη συνέχεια το έργο σας στην Αλβανία στην Αρχιεπισκοπή τα τελευταία 32 χρόνια είναι εξαιρετικά σημαντικό.

»Νομίζω ότι αποτυπώνει ακριβώς αυτό το οποίο όλοι αισθανόμαστε: ένα έργο αγάπης Αλληλεγγύης και προσφοράς σε όλα τα επίπεδα (…)

»Νομίζω ότι οι γέφυρες που μας ενώνουν η ορθοδοξία Πού είναι το κοινό μας Όραμα Και κοινή μας πολιτισμική καταγωγή νομίζω στο πρόσωπό σας βρίσκει το πιο γνήσιο και σημαντικό εκφραστή θέλω να σας εκφράσω όχι μόνο την εμπιστοσύνη της Ελληνικής πολιτείας αλλά και την απόλυτη στήριξη στο έργο σας αλλά και σε εσάς να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο με την ίδια ζέση να προσφέρετε ανιδιοτελώς ώστε το ορθόδοξο ποίμνιο να έχει πάντοτε το πνευματικό του ηγέτη» είπε από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αυριανές συναντήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, τόσο με τον Αλβανό ομόλογό του, όσο κυρίως με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Η Γεωργία αποχαιρέτησε τον αναμορφωτή Πατριάρχη Ηλία Β’ – Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο Πατριάρχης δεν απέθανε, αλλά καθεύδει»

Ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA ζητά την απόσυρση των τουρκικών μαχητικών F-16 από την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο

Λάνα Ζωχιού (ΥΠΕΞ): «Ιστορική μας υποχρέωση και αυτονόητο καθήκον» η αμυντική συνδρομή στην Κύπρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...