Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρένα Δούρου: Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών ήταν πλήγμα στην υπεροψία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη

Ρένα Δούρου: Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών ήταν πλήγμα στην υπεροψία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρένα Δούρου, τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε πως «οι πολίτες απέρριψαν τον μπλε χάρτη του κ. Μητσοτάκη», όπως «φαίνεται από τα αποτελέσματα της Κυριακής», τα οποία και χαρακτήρισε «πλήγμα στον υπεροπτικό τρόπο άσκησης της εξουσίας από τη σημερινή δεξιά κυβέρνηση».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», η κ. Δούρου δήλωσε πως «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κομματική χροιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές μιλώντας για χάρτη που πρέπει να βαφτεί μπλε. Οι πολίτες του απάντησαν.

»Ψήφισαν με αυτοδιοικητικά κριτήρια αυτοδιοικητικούς που παλεύουν για τον τόπο τους χωρίς να πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό κομματικών φρονημάτων.

»Έτσι ψήφισαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Χαλάνδρι, τη Θεσσαλία».

«Ζήσαμε έναν μικρό σεισμό», είπε και εξήγησε ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν καταλυτικός, υπογραμμίζοντας παράλληλα την πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει: «τώρα στο προσκήνιο είναι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριζε ανέκαθεν.

»Το αίτημα δηλαδή για αποτελεσματική πολιτική με κοινωνικό πρόσημο που θα προτείνει σαφείς προοδευτικές λύσεις.

»Το αίτημα για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη στο πλευρό των πολιτών με καθαρό μέτωπο κατά της Δεξιάς».

Κώδωνας του κινδύνου για την αποχή

Η ίδια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την υψηλή αποχή: «Μια συντριπτική πλειοψηφία συμπολιτών γύρισαν την πλάτη στις εκλογές αυτές που δεν αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά την πόλη τους, την καθημερινότητά τους.

»Που αφορούν στοιχειώδη ζητήματα για τις ζωές τους.

»Για εμένα αυτό το στοιχείο είναι θεμελιώδες διότι δυναμιτίζει τα θεμέλια της δημοκρατικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που, ας μην το ξεχνάμε, είναι το επίπεδο διακυβέρνησης που βρίσκεται κοντύτερα στον πολίτη».

«Η ήττα Μπακογιάννη, νίκη των πολιτών της Αθήνας»

«Η ήττα του νυν Δημάρχου Αθηναίων είναι μια μεγάλη νίκη των πολιτών της Αθήνας που υπέμειναν, υπέστησαν, για την ακρίβεια, τις συνέπειες των επιλογών της σημερινής διοίκησης της πρωτεύουσας. Το κόκκινο έχει αναδείξει το φιάσκο του μεγάλου περιπάτου.

»Χωρίς διάλογο, με τεράστια αλαζονεία, ο απερχόμενος Δήμαρχος επιχείρησε να επιβάλλει επιλογές που άλλαζαν προς το χειρότερο το πρόσωπο της πόλης, επιβαρύνοντας τους δημότες.

»Οι δημότες έστειλαν την έξωση σε μια Διοίκηση που τους αγνοούσε και κατέστρεφε τις γειτονιές τους.

»Πλέον έχουμε την ευθύνη απέναντί τους να κάνουμε τη διαφορά, να προτείνουμε λύσεις για την πόλη, την καθημερινότητα των πολιτών, με προοδευτικό πρόσημο».

«Οι απειλές δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές της ΕΕ»

«Οι τελευταίες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ήταν αποκαλυπτικές.

»Η μάσκα του ευρωπαϊσμού του κ. Μητσοτάκη έπεσε και έπεσε με πάταγο.

»Οι απειλές, οι εκβιασμοί εκείνου που υποκριτικά ομνύει στην Ευρώπη, δεν έχουν τίποτε να κάνουν με τις αρχές της της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου της Ευρώπης που αναφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με όρους ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας, του σεβασμού του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», απάντησε η Ρένα Δούρου στο ερώτημα της δημοσιογράφου για το γεγονός ότι η ΝΔ άσκησε εκβιασμούς με εργαλείο τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεν δίνονται με την επίδειξη κομματικής ταυτότητας ή την υποταγή στην κεντρική εξουσία.

»Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δίνονται στους Δήμους που έχουν καταθέσει σοβαρές, τεκμηριωμένες προτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

»Δεν τα μοιράζει ένας πρωθυπουργός – κομματάρχης, με όρους Μαυρογιαλούρου», πρόσθεσε.

Η ίδια θύμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου έφερε με ερώτησή του στην Κομισόν «τον εκβιασμό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη των ψηφοφόρων της Θεσσαλίας, με τη χρήση των ευρωπαϊκών πόρων, ζητώντας παράλληλα να μάθει αν η ΕΕ θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση».

Για τις εξελίξεις στο Ισραήλ

Τέλος στην ερώτηση, με αφορμή τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε η Ρένα Δούρου το Σάββατο με τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, Νόαμ Κατς και Γιουσέφ Ντορχόμ, αφού εξέφρασε βαθιά θλίψη για τα αυξανόμενα μέρα τη μέρα θύματα του σε εξέλιξη πολέμου, απάντησε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν, είναι και θα είναι με την ειρηνική συμβίωση των λαών, με το διεθνές δίκαιο, με τον διάλογο, με την πολυμερή διπλωματία».

«Στόχος της επίσκεψής μας στους δύο πρέσβεις ήταν αφενός να μεταφέρουμε δια ζώσης τις θέσεις που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τελευταίες ανακοινώσεις του.

»Και αφετέρου να υπογραμμίσουμε τη σημασία της προστασίας των αμάχων αλλά την ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης με επιστροφή στη διπλωματία και τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...