Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυγέρη: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Αυγέρη: Ένοχη σιωπή της κυβέρνησης σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «ένοχη σιωπή» κατηγορεί την κυβέρνηση η Δώρα Αυγέρη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, σημειώνοντας ότι δεν θα καταφέρει να «περιορίσει την εμπλοκή της» και πως θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις.

Ειδικότερα σε δήλωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την πολιτικά και ποινικά κολάσιμη λειτουργία ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator, καθώς σταδιακά εντοπίζονται δεκάδες κοινοί στόχοι παρακολούθησης».

Σχολιάζει ότι «όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις πολύπλευρες ευθύνες της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να περιορίσει την εμπλοκή της και να υποβαθμίσει το μέγεθός του, δεν θα τα καταφέρει με την ένοχη σιωπή της και κάθε άλλη μεθόδευση που έχει επιλέξει».

Η κυρία Αυγέρη τονίζει ότι «στα ζητήματα της Δημοκρατίας, της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτές ”παράπλευρες απώλειες” ενός ”επιτελικού παρακράτους” στην υπηρεσία ενός ανθρώπου και μιας παράταξης».

Υπογραμμίζει ότι «μετά και τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για απειλές, διώξεις των μελών της που διερευνούσαν την υπόθεση, αντισυνταγματικές αλλαγές στη σύνθεσή της, ενέργειες που συντηρούν τον διεθνή διασυρμό της χώρα μας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πολλές εξηγήσεις».

Προσθέτει δε πως το «ότι η κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος είχε γίνει σαφές και ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, στον άμεσο έλεγχο του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ» και πως «σ’ αυτόν τον λαό οφείλει πρώτα απ’ όλα εξηγήσεις η κυβέρνηση, και να είναι σίγουρη ότι θα αναγκαστεί να τις δώσει».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...