Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρεσβεία Νοτίου Αφρικής: Εκδήλωση προς τιμή του ομογενή Στ. Νικολάου – Γ. Χρυσουλάκης: «Οικοδομούμε γέφυρες και δίκτυα συνεργασίας»

Πρεσβεία Νοτίου Αφρικής:  Εκδήλωση προς τιμή του ομογενή Στ. Νικολάου – Γ. Χρυσουλάκης: «Οικοδομούμε γέφυρες και δίκτυα συνεργασίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκδήλωση, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας–Νοτίου Αφρικής, πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβευτική Κατοικία της Νοτίου Αφρικής προς τιμή του ομογενή Σταύρου Νικολάου.

Ο κ. Σταύρος Νικολάου, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Προεδρία της Δημοκρατίας η οποία έθεσε υπό την αιγίδα της την οργάνωση απονομής των ετήσιων βραβείων ΑΡΓΩ, με το οποίο και τιμήθηκε για την κοινωνική του συνεισφορά.

Ευχαρίστησε επίσης τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, την Πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής στην Αθήνα, τις διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Νότιο Αφρική και τον επικεφαλής των Βραβείων ΑΡΓΩ, Σπύρο Παππά.

Υπογράμμισε τη σημασία των διμερών ανταλλαγών, ειδικά στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών, εν μέσω μειζόνων παγκόσμιων προκλήσεων, όπως οι ένοπλες αντιπαραθέσεις, η κλιματική αλλαγή, η οικονομική υστέρηση και οι ανισότητες στον χώρο της υγείας, ειδικά στην Αφρική, οι οποίες απαιτούν μεγάλες και σοβαρές παρεμβάσεις που σήμερα σπανίζουν.

Τα βραβεία ΑΡΓΩ, τόνισε, αποτελούν μια νέα πλατφόρμα και ευκαιρία για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ πολιτών, λαών και επιχειρηματικών ομάδων, για την οικοδόμηση «γεφυρών» μεταξύ της Αφρικανικής Ένωσης και της ΕΕ, μεταξύ της Νοτίου Αφρικής και της Ελλάδας.

Κοινός στόχος, η αποφυγή πολώσεων και υπονόμευσης του μέλλοντος, ειδικά των νέων, και η εδραίωση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας οι οποίες έχουν πάντα ως προϋπόθεση την ισοτιμία και ασφάλεια των πολιτών στο χώρο της υγείας.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, στην ομιλία του εξήρε την επί τρείς δεκαετίες εξέχουσα συνεισφορά του κ. Νικολάου στον τομέα της φαρμακευτικής παραγωγής στην Αφρικανική ήπειρο, καθώς ο ίδιος έχει λυσιτελώς πρωτοστατήσει στην αντιμετώπιση μειζόνων επιδημιών, υγειονομικών προκλήσεων και ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως το Aids, ο Covid-19, η φυματίωση κ.ά..

Γιάννης Χρυσουλάκης

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε ότι ανάλογες προσπάθειες κοινωνικής συνεισφοράς και προώθησης των σχέσεων της Ελλάδας με την Αφρικανική ήπειρο, εμπνέονται και συνεχίζουν το έργο εμβληματικών φυσιογνωμιών όπως ο Γιώργος Μπίζος, ο οποίος υπήρξε ένας ξεχωριστός προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας στη Νότιο Αφρική και στενός φίλος και δικηγόρος του Νέλσον Μαντέλα.

Σήμερα, ο κ. Νικολάου είναι διακεκριμένος σύμβουλος της Κυβέρνησης της Ν. Αφρικής σε σειρά Διεθνών Οργανώσεων, Ενώσεων και Φόρουμ και έχει οριστεί εκπρόσωπος του Προέδρου της Νοτίου Αφρικής στο BRICS Council.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι η βράβευση του κ. Νικολάου και η τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπό του «αποτυπώνει τις τεράστιες δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο Απόδημος Ελληνισμός σε όλα τα μήκη και πλάτη τη γης, προσφέροντας ένα παράδειγμα συνεισφοράς για όλους του Έλληνες του εξωτερικού».

Υποχρέωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, τόνισε, «είναι να διακρίνει και να αξιοποιεί τον τεράστιο πλούτο ταλέντων και προσφοράς της Ομογένειας, όπως εμφαίνεται και με τα βραβεία ΑΡΓΩ, τα οποία στηρίζει η Γενική Γραμματεία».

Στόχος μας, συνέχισε ο κ. Χρυσουλάκης, «είναι η οικοδόμηση γεφυρών και δικτύων συνεργασίας με την αξιοποίηση των Ομογενών, λαμβάνοντας υπόψη την απήχηση και εμβέλεια τους, καθώς αυτοί είναι οι πολυτιμότεροι αντιπρόσωποι του ελληνικού πνεύματος, του πολιτισμού και των αξιών της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Την εκδήλωση προσφώνησε η Πρέσβης Δρ. Lindiwe Msengana-Ndlela, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Πρόεδρο του Δικτύου και Βραβείων ΑΡΓΩ, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη Γενική Γραμματεία Α.Ε.&Δ.Δ. για την βράβευση του κ. Σ. Νικολάου ο οποίος μάλιστα, τόνισε, έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο της Ν. Αφρικής υπό τον Πρόεδρο κ. Cyril Ramaphosa.

Χαιρέτισε τους μακρούς δεσμούς Ελλάδας και Ν. Αφρικής, και την ολοένα μεγαλύτερη σύσφιξη των διμερών τους σχέσεων με μοχλό το έργο της ελληνικής Ομογένειας.

Εμφατικά αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική διάσταση της συνεισφοράς της ελληνικής Διασποράς στην Νότια Αφρική, όπως αυτή αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων δράσεων, στην επιτυχή, επί πολλά έτη, λειτουργία της προτύπου Ελληνο-Νοτιοαφρικανικής Σχολής SAHETI που ευρίσκεται στο Γιοχάννεσμπουργκ, χάρη στις προσπάθειες Ομογενών όπως ο Γιώργος Μπίζος.

Συνεχάρη επίσης την Ελλάδα για τις επιτυχείς προσπάθειες ανόρθωσης της οικονομίας με επιστέγασμα, προσφάτως, την κατάκτηση επενδυτικής βαθμίδας και διαβεβαίωσε για τις σύντονες προσπάθειες ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ν. Αφρικής και Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...