Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί η κυβέρνηση τους ξεσηκωμένους αγρότες: Δεν δίνουμε τίποτα παραπάνω

Προκαλεί η κυβέρνηση τους ξεσηκωμένους αγρότες: Δεν δίνουμε τίποτα παραπάνω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέλος οι παροχές είναι το τελευταίο μήνυμα της κυβέρνησης διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε ότι τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός για το αγροτικό είναι οριστικά και δεν προτίθεται να δώσει οτιδήποτε παραπάνω.

«Η κυβέρνησή μας μετά το 2019 έχει διαχειριστεί πολλές κρίσεις. Το αποτέλεσμα είναι η προσπάθεια.

»Τα μέτρα είναι αυτά και δεν μπορεί άλλα. Είναι δεδομένο πως θα κάνουμε μεγαλύτερους ελέγχους. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» τόνισε σχετικά.

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, σημείωσε:

«Με δεδομένο τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, δεν νομίζω να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.

»Μέσα από τον διάλογο δεν νομίζω να φτάσουμε σε αδιέξοδο.

»Πιστεύουμε πως δεν θα βρεθούμε και η κυβέρνηση έχει καθήκον να υπερασπιστεί όλους τους πολίτες. Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα όλων».

Αγρότες: Δεν είμαστε ζητιάνοι, συνεχίζουμε

Στον Πλατύκαμπο, έπειτα από ευρεία σύσκεψη των Θεσσαλών παραγωγών, προέκυψε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλοί αγρότες ετοιμάζουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό και ζητούν: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις, λύση για τη λίμνη Κάρλα και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης στον Πλατύκαμπο ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα», αλλά και δεν απαντούν, όπως είπε, στα αιτήματά τους.

Τα μπλόκα της Θεσσαλίας αποφάσισαν ομόφωνα να πάνε στην Agrotica το Σάββατο, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες όλης της χώρας αναμένεται να συντονίσουν τις κινήσεις τους, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας ικανοποιούν, δήλωσε σχετικά ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

«Τα μπλόκα και οι μεγάλη συμμετοχή πιέζουν την κυβέρνηση και απαιτούν λύσεις.

»Η κυβέρνηση κάτω από αυτή την πίεση αναγκάζεται να δώσει ορισμένες παραχωρήσεις.

»Όμως, πρέπει να πω πως αυτή τη στιγμή οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού δεν μας ικανοποιούν» ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Είναι μεν αποτέλεσμα των αγώνων μας, αλλά δεν μας ικανοποιούν. Εμείς ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε. Σήμερα η τιμή είναι στο 1,60 και θα ανέβει κι άλλο στην καλλιεργητική περίοδο».

«Εμείς περιμένουμε και θέλουμε να ακούσουμε τεκμηριωμένες λύσεις και όχι ανακοινώσεις επιδερμικού χαρακτήρα», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης από τον Λαγκαδά, Κώστας Χατζηπαραδείσης και προσθέτει:

«Θεωρούμε ότι μας εμπαίζουν, θέλουμε πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις».

Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ζητούν αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία και αναφέρει ότι «η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο δεν ικανοποιεί κανέναν στον πρωτογενή τομέα».

Ενδεικτικά, μάλιστα, αναφέρει ότι για 1.800 στρέμματα καλλιέργειας ο ίδιος καταβάλλει ποσό ύψους τουλάχιστον 25.000 ευρώ, αφού προμηθεύεται ετησίως 25.000 λίτρα το λιγότερο.

«Έχω όλα τα τιμολόγια και αποδεικτικά γι’ αυτά που λέω», τονίζει.

«Δεν είμαστε ζητιάνοι, να μας πετούν ένα ξεροκόμματο και να φεύγουμε από τα μπλόκα», επισημαίνει ο αγρότης από το Κιλκίς, Δημήτρης Βαφειάδης, προσθέτοντας «είμαστε επαγγελματίες αγρότες και θέλουμε να παραμείνουμε, αλλά με το κόστος που έχουμε επωμιστεί είναι αδύνατον».

Στο πλαίσιο αυτό, μιλά για εθνική στρατηγική ανάπτυξης και ανάτασης του πρωτογενούς τομέα, προσθέτοντας ότι «πρέπει επιτέλους να νοικοκυρευτούμε και να σοβαρευτούμε ως χώρα, εφόσον θέλουμε να έχουμε πρωτογενή τομέα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...