Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για τα email
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι καταγγελίες για διαρροή emails κατοίκων του εξωτερικού που κατέληξαν στα χέρια της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ανέθεσε προκαταρκτική έρευνα την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, για να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, όπως η παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και η παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση που έχει ανακύψει με τα μαζικά email που εστάλησαν από το γραφείο της Ευρωβουλευτού Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου σε Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού, έχει προκαλέσει δυσθυμία αλλά και αμηχανία, κυρίως γιατί η υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να αμβλύνει τους προβληματισμούς για το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου.

Ένα ζήτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκει διαρκώς μπροστά της στις επαφές με Έλληνες ομογενείς της Ε.Ε, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Παρ ότι από το κυβερνητικό επιτελείο καλύπτουν μέχρι στιγμής την κ. Ασημακοπούλου, είναι προφανές ότι κρατούν και μία επιφύλαξη, καθώς το ζήτημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο από τους συνυποψηφίους που καταγγέλλουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και απαράδεκτη εύνοια προς συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά και σε δύο ακόμα επίπεδα:

Στο Ευρωκοινοβούλιο που έρχεται το θέμα με πρωτοβουλία Ελλήνων ευρωβουλευτών, αλλά και στην εγχώρια πολιτική σκηνή, μετά την κατεπείγουσα έρευνα που ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, στον απόηχο περισσοτέρων από 100 καταγγελιών Έλλήνων ομογενών.

«Δεν υπάρχει θέμα με την κ. Ασημακοπούλου» έλεγαν χθες κυβερνητικές πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την Ευρωβουλή. Οι ίδιες πηγές κράτησαν ανάλογη στάση και για την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, δια του Γ.Γ. Αθαν. Μπαρλέμπα, εξέδωσε ανακοίνωση με καθυστέρηση κάποιων 24ώρων, διαβεβαιώνοντας ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, e-mails δηλαδή, εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...