Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από απόδημη Ελληνίδα κατά του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων της στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open την αγωγή κατέθεσε Ελληνίδα που κατοικεί στην Ολλανδία και έλαβε e-mail από την κ. Ασημακοπούλου στην διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχε δηλώσει στο υπουργείο Εσωτερικών για να ψήφίσει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι της κυρίας Ασημακοπούλου, διότι δεν διαφύλαξε τα προσωπικά της δεδομένα, όπως τονίσθηκε στη μηνυτήρια αναφορά, πρόκειται δηλα΄δη επί της ουσίας για μια αγωγή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου γεγονός που σίγορυρα προκαλεί νέες φορές στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δρόμος για να ακολουθήσουν και άλλες αγωγές το επόμενο διάστημα άνοιξε μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η διαρροή έγινε από την συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, προς τον γραμματέα αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Μετά την παραίτηση του πρώτου που σηματοδότησε την ανάληψη «πολιτικής ευθύνης» η ενάγουσα «εγείρει την αξίωσή της κατά του Ελληνικού Δημοσίου για μη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της σύμφωνα με τον GDPR».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έχει θέσει και ζήτημα διαβλητότητας των εκλογών μετά τη διαρροή προσωπικών στοιχείων Ελλήνων πολιτών του εξωτερικού στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών, κάνοντας λόγο και για ποινικά αδικήματα των παραιτηθέντων αξιωματούχων, του γ.γ. του ΥΠΕΣ Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ. Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Σε νέα ανακοίνωση του κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει:

Βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Εκτός εάν έχει πρόβλημα αδυναμίας κατανόησης των ξεκάθαρων απαντήσεων που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1.

Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους.

Τον καλούμε επίσης να δώσει όλα τα στοιχεία της «έρευνας» που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα στα πολιτικά κόμματα, την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Θέτουμε επίσης δύο ερωτήματα:

Πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους ΄Έλληνες φορολογούμενους;

Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...