Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίτημα στη Βουλή από Καρυστιανού-Ασλανίδη για τα Τέμπη: Να συμμορφωθεί το Eλληνικό Κοινοβούλιο με το Ενωσιακό Δίκαιο

Αίτημα στη Βουλή από Καρυστιανού-Ασλανίδη για τα Τέμπη: Να συμμορφωθεί το Eλληνικό Κοινοβούλιο με το Ενωσιακό Δίκαιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλαν η Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης που έχασαν τα παιδιά τους στο φονικό δυστύχημα στα Τέμπη, ζητώντας από το ελληνικό κοινοβούλιο να συμμορφωθεί με ενωσιακό δίκαιο.

Μια ημέρα πριν την συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της ΝΔ, οι γονείς και μέλη του Συλλόγου Συγγενών θυμάτων ζητούν την άρση της ασυλίας των Κώστα Αχ. Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως σημειώνουν οι Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης στο αίτημα μέσω της δικηγόρου Ελεονώρας Γεωργίου, το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί του Συντάγματος και πρέπει «να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος» η οποία «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις».

Οι δυο γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στη σιδηροδρομική τραγωδία που θα είχε αποφευχθεί αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, σημειώνουν ότι η ΝΔ εμπόδισε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην έρευνα:

«Η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής» σημειώνουν στο αίτημά τους.

«Να συμμορφωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο με τις ως άνω διατάξεις του πρωτογενούς και παράγωγου δικαίου της ΕΕ που έχουν άμεσο αποτέλεσμα και να σεβαστεί την αρχή της υπεροχής του δικαίου της Ένωσης που επιβάλει να καταστεί αυτοδικαίως ανεφάρμοστη η διάταξη του άρ. 86 Σ, ως εθνικός κανόνας ειδικής μεταχείρισης των μελών της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις των πρ. Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κωνσταντίνου Καραμανλή, που σχετίζονται με τη Σύμβαση 717/2014, προς διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ» τονίζουν στο αίτημά τους οι συγγενείς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...