ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ και της Endeavor Greece

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ και της Endeavor Greece
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2025, στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κα Μάιρα Μυρογιάννη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece, κ. Παναγιώτης Καραμπίνης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής ομογένειας σε ζητήματα καινοτομίας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Γιάννη Λοβέρδου.

Η κα Μυρογιάννη τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Υφυπουργό κ. Λοβέρδο, θα εργαστούμε για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Ελλήνων της διασποράς και της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνδεσή τους μεταξύ τους.

»Φιλοδοξούμε να στηρίξουμε τις πρωτοβουλίες των ομογενών στον τομέα της καινοτομίας και να αναδείξουμε την Ελλάδα ως διεθνές κέντρο τεχνολογίας.

»Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον Ελληνισμό παγκοσμίως».

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμπίνης ανέφερε: «Από το 2019, η σύνδεση της ελληνικής διασποράς με το εγχώριο οικοσύστημα αποτελεί κεντρικό στόχο της Endeavor.

»Η συνεργασία μας με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

»Μαζί, θέτουμε τις βάσεις για πιο στοχευμένες δράσεις που θα ενισχύσουν τους δεσμούς των Ελλήνων της διασποράς με την πατρίδα».

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και η Endeavor Greece θα συνεργαστούν για την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών, με στόχο την υποστήριξη και τη δικτύωση των Ελλήνων της διασποράς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, η Γενική Διευθύντρια Απόδημου Ελληνισμού, Πρέσβυς κα Χρυσούλα Αλειφέρη, και εκ μέρους της Endeavor Greece, η Διευθύντρια Ανάπτυξης, κα Μαριτίνα Γκρελλόνι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο – Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!

Στο ΥΠΕΞ συνάντηση Γεραπετρίτη-Χάφταρ – Τι συζήτησαν για τις σχέσεις Ελλάδας και Κυρηναϊκής (Ανατ. Λιβύη)

Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Φιντάν για τη νεο-οθωμανική «Γαλάζια Πατρίδα»

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Δείτε τα ονόματα

Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε μία πανάρχαια ελληνική γεωπολιτική ως ΔΗΘΕΝ νέα και του Μητσοτάκη – Πόσο ανιστόρητοι φιλελέδες;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...